Karnevál a város szívében

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Karnevál a város szívében

A kotori tollaskígyó leánykáiA FEEC-s (az Európai Karneváli Városok Föderációja Nemzetközi Alapítvány -- a szerző megj.) tagsága révén Pancsova immár ötödik éve viseli a barátság városa jelzőt. Pontosabban azt is, hiszen a hétköznapi köztudatba (sajnos!) sokkal inkább másnemű (légnemű?!) es...

A kotori tollaskígyó leánykái

A FEEC-s (az Európai Karneváli Városok Föderációja Nemzetközi Alapítvány -- a szerző megj.) tagsága révén Pancsova immár ötödik éve viseli a barátság városa jelzőt. Pontosabban azt is, hiszen a hétköznapi köztudatba (sajnos!) sokkal inkább másnemű (légnemű?!) eseményei révén épült be ez a mindenképpen jobb sorsra érdemes Temes-parti település. Nemrégiben két napra ismét az önfeledt mulatság igyekezett palástolni a lakosok vegyi és idegi kirobbanásokkal telített mindennapi gondjait. Karnevál hömpölygött végig pergő ritmusban a város szívében összefutó utcák egyébként is felforrósodott aszfaltján. Csaknem negyven csapat nevezett be, ami kétezer aktív részvevőt jelentett. Nézőből, érdeklődőből ennél sokkal több volt. Felvonultak a rézfúvósok, a mazsorettek, előtte pedig, hagyományszerűen, a város kulcsait adta át biztos kezekbe a polgármester úr. Mert a karnevál hoppmestere ezúttal is határozott volt: míg a festa tart, a szomorkodásnak és sok egyéb haszontalan perpatvarnak a városon kívül a helye! Ellenben újra együtt volt egypár órácskára az egykori, a Vardartól a Triglavig terjedő nagy ország. Eljöttek a valamikori és a jelenlegi szomszédok maskarásai, és szinte kivétel nélkül a pancsovai községhez tartozó iskolák gyermekcsoportjai is megjelentek. Végül a szombat esti parádé tűzijátékkal és műfajilag gazdag, szabadtéri zenekínálattal zárult.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Karnevál a város szívében
Szabadkai Napló
Karnevál a város szívében
Média
Facebook

Támogatóink