home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Karikó Katalin és Drew Weissman kapta a Paul Janssen-díjat
MTI
2021.09.29.
LXXVI. évf. 39. szám
Karikó Katalin és Drew Weissman kapta a Paul Janssen-díjat

A két tudóst azért az alapvető munkáért jutalmazták, amely lehetővé tette a hírvivő RNS használatát a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében.

Karikó Katalin és Drew Weissman, a Covid-19-vakcinák fejlesztésének tudományos szuperhősei kapták idén a Paul Janssen-díjat - közölte portálján a kitüntetést alapító Johnson & Johnson. A két tudóst azért az alapvető munkáért jutalmazták, amely lehetővé tette a hírvivő RNS használatát a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében, valamint óriási lehetőségeket nyitott más betegségek jövendőbeli védőoltásainak és kezeléseinek kidolgozásához.

Karikó Katalint, a BioNTech alelnökét és Drew Weissmant, a Pennsylvaniai Egyetem professzorát az egész világon elismert tudósokból álló független bizottság választotta a díj 2021-es nyerteséül. 2004-es alapítása óta 19 kutató kapta meg az elismerést, közülük öten kaptak Nobel-díjat.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..