Karácsonyváró kézművesdélután

Karácsonyváró kézművesdélután

Adventi kézműves-foglalkozást tartottak Tordán, az óvodában a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének szervezésében. Az oktató, Ujj Éva Békéscsabáról érkezett.

A rendezvényre tizenkilenc óvónő és tanító — köztük egy tanító bácsi — érkezett. A helybelieken kívül Magyarittabéről, Törzsudvarnokról, Muzslyáról, Szentmihályról stb. is jöttek érdeklődők. Valamennyien nagyon örültek ennek az alkalomnak, mert Tordán először szerveztek ilyen jellegű összejövetelt és továbbképzést a pedagógusoknak.

Tatjana Milenković, a Desanka Maksimović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója nem tudott jelen lenni, de munkatársai által üdvözletét küldte a részvevőknek, és minden támogatást megadott az esemény zökkenőmentes lebonyolításához. A munka szünetében a házigazdák kávéval, teával, üdítővel és finom kiflivel kínálták a szorgoskodókat.

A délután jó hangulatban, kellemes légkörben telt el. A különféle anyagokból készített tárgyak — karácsonyi díszek, üdvözlőlapok, Télapók, angyalkák — abban segítettek, hogy a jelenlévők ráhangolódjanak a közelgő ünnepre. A várakozáshoz a környezetünk feldíszítése, kicsinosítása is hozzátartozik, amihez valamennyien kiváló ötleteket kaptak. A sikeres alkotáshoz csak némi kézügyesség, fantázia és néhány olyan dolog szükséges, amely akár otthon vagy az oktatási intézményben is megtalálható, esetleg kisebb anyagi ráfordítással beszerezhető.

Ujj Éva elmondta, hogy számos helyen, Magyarországon kívül Erdélyben, Ausztriában és Vajdaságban tart foglalkozásokat. Torda előtt Tiszaszentmiklóson, a helyi magyar kultúrkör épületében találkozott az ottani pedagógusokkal. Hozzátette, mindenki nagyon ügyes volt, a legtöbben nyolc-tíz munkát vihettek haza, de az sem elhanyagolható szempont, hogy néhány kellemes órát töltöttek el egymás társaságában.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyváró kézművesdélután
Bánáti Újság
Karácsonyváró kézművesdélután
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.08.03.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Facebook

Támogatóink