home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Karácsonyi jókívánság
2021.12.23.
LXXVI. évf. 51. szám
Karácsonyi jókívánság

„Sokszor és sokféle módon szólt hajdan Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső napokban pedig a fia által szólt hozzánk” (Zsid 1, 1-2). 

Ezekben a napokban álljunk meg egy kis időre, és lelkünk csendjében figyeljünk Isten hangjára, aki Fián keresztül szól hozzánk. Káprázatos ragyogással teszi ezt: szeretetének a mélységben forrásozó erejével és szépségével akar mindannyiunkat megérinteni. Fiának, a karácsonyi Kisdednek születésén keresztül szól hozzánk, Aki egy lett közülünk. Itt van bennünk, készen, hogy együtt szenvedjen velünk, készen, hogy a kezét nyújtva a béke és a szeretet útján vezessen bennünket.

Ezekben a napokban a feldíszített város ragyogásán keresztül, a nagy nyüzsgés, a fogyasztói láz és a nagy ünnepre való előkészület közepette igyekszünk megmutatni magunknak, de ugyanakkor az egész világnak is, hogy számunkra mit jelent ez a nagy ünnep. Lehet, hogy mindez azon igyekezetünket tükrözi, hogy Istenünkhöz mi is szólni akarunk, párbeszédet kezdeményezünk Vele és elfogadjuk szeretetét. Ám úgy tűnik, mindaddig, amíg arra törekszünk, hogy ünnepünket mind fényesebbé és fenségesebbé tegyük, mintha szem elől tévesztenénk a szívünk mélyéről érkező szavakat: "Ember, állj meg a Gyermek Jézus előtt, hajolj meg mélyen előtte, érintsen meg téged az Ő fénye, életedet töltsd be gyermeki kezének melegével, amelyet a szenvedőknek, betegeknek, éhezőknek és tehetetleneknek, öregeknek és haldoklónak nyújt! Indulj el, és városodat díszítsd fel jóságoddal és szereteteddel, amely hasonlít ahhoz a jósághoz és szeretethez, amelyet édesanyádtól, édesapádtól, férjedtől, feleségedtől, barátodtól vársz! Te legyél a legfényesebb dísz, amely a neked ajándékozottakat, az életutad mellett haladókat örömmel képes eltölteni."

Karácsony Isten Fia születésének ünnepe, az isteni szeretet kinyilatkoztatása, mely szeretetben az isteni erő titka rejlik, mely szeretetet az egész emberiség ajándékul kapja. Karácsony ünnepe az az öröm, amelynek minden emberi szívben meg kell születnie. A karácsonyi öröm lényege annak a felismerésében rejlik, hogy a Mindenség Királya értem, teéretted és mindenkiért megszületett. Annak a felismerésében, hogy az irántunk érzett nagy szeretettől vezérelve jött közénk, attól a szeretettől vezérelve, amely azt akarja, hogy egymást kölcsönösen megajándékozva jövőt építsünk önmagunk és az egész emberiség számára. Kölcsönös szeretettel és az Isten iránti szeretettel építve e jövőt igazságosabb világot tudunk kialakítani. Ahhoz, hogy ténylegesen megélhessük a karácsonyi örömet, ajándékozzuk meg egymást szeretettel és odafigyeléssel, nem pedig olyan ajándékokkal, amelyek mások szívének képtelenek tartós megelégedettséget nyújtani. A karácsonyi ünneplésben legyünk együtt szeretteinkkel, mégpedig abban a tudatban, hogy a legnagyobb ajándék valójában mi vagyunk a másik számára, amikor egymással és a Gyermek Jézusban minket meglátogató isteni szeretetben egybe vagyunk kapcsolódva.

A Szabadkai Egyházmegye minden hívőjének és minden jóakaratú embernek boldog, örömteli és áldott Karácsonyt, ugyanakkor sikeres és áldásokban gazdag 2022-es új esztendőt kívánok.

+ Slavko, megyéspüspök

   s.k.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..