home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kapcsolattartó központ és mobil csoport alakult Zentán
Tóth Lívia
2020.03.20.
LXXV. évf. 12. szám
Kapcsolattartó központ és mobil csoport alakult Zentán

Zenta Község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskara több fontos határozatot hozott meg az elmúlt napokban.

Ezek közül az egyik természetesen a nyílt és zárt térben megtartandó rendezvények, összejövetelek tilalma — kivéve az állami szervek és szolgálatok munkájának és működésének érdekében, amelyek a megtartása külön engedéllyel lehetséges. Az oktatási intézmények tevékenységének a felfüggesztése, illetve a távoktatás bevezetése mellett beszüntették a gyülekezést a nyugdíjas egyesületekben és -klubokban, valamint a sportlétesítményekben és -klubokban is.

A kávézók, éttermek, kocsmák, fogadóirodák és minden kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó intézmény (üzletek, gyógyszertárak, pékségek stb.) március 20-ától rövidített munkaidővel, 8-tól 18 óráig dolgoznak.

A taxisok Zenta község területén az 5—20 óra közötti időszakban végezhetik szolgáltatásukat.  

A törzskar kéri azokat az intézményeket és közvállalatokat, amelyeknek az önkormányzat az alapítója, hogy a krónikus betegeknek, a 60 évnél idősebb személyeknek, valamint azoknak az édesanyáknak, akiknek 12 év alatti gyermekük van, tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Zenta Község Közigazgatási Hivatalának ügyfélfogadó irodája a további intézkedésekig zárva tart, a polgárok a 024/655-444-es telefonszámon kaphatnak információt. Ugyancsak beszüntetik az ügyfélfogadó iroda munkáját azokban a közvállalatokban, amelyeknek az alapítója az önkormányzat.

A Zenta Község területén élő 65 évnél idősebb polgárok támogatására mobil csapat alakult, valamint létrejött a kapcsolattartó központ, amely információkat nyújt minden zentai polgár számára. A lakosság 8—18 óra között a 024/655-452-es és 064/872-5320-as telefonszámot hívhatja. A központ elsődleges célja, hogy a 65 éves vagy annál idősebb polgárok igényeiről és szükségleteiről értesüljön és nyilvántartásba vegye azokat.

Az adatok feldolgozását követően a Községi Közigazgatási Hivatal és a Vöröskereszt önkéntesei a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek azért, hogy élelmet és gyógyszereket juttassanak el a kérelmezőknek, illetve információkkal szolgáljanak a szükséges orvosi ellátásról. Emellett a kapcsolattartó központ munkatársai az érdeklődőket tájékoztatják a rendkívüli állapot ideje alatt bevezetett intézkedésekről és azok változásáról.  

A Vöröskereszt zentai szervezete várja azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik segítenének idősebb polgártársainknak az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében. Jelentkezni a 024/811-475-ös telefonszámon, vagy személyesen a Vöröskereszt irodájában lehet, a Posta utca 1-es szám alatt. A felhívás elsősorban a 18 éven felüliekre vonatkozik, a kiskorúakat kizárólag a szülő vagy a gondviselő írásbeli hozzájárulásának felmutatásával fogadják.

A Zentai Rákóczi Ifjúsági Szervezet a fiatal és középkorú tagságát, illetve a szimpatizánsait kívánja mozgósítani és várja azoknak a 65 évnél fiatalabb személyeknek a jelentkezését, akik önkéntesként részt vennének a szépkorú lakosok támogatásában.

A fentiek mellett más felajánlások is megjelentek a közösségi hálón.

Az Apolo gyógyszertár azokon a településeken, ahol van elárusítóhelyük — Ada, Mohol, Törökfalu, Péterréve, Zenta — 24 órán belül, a hét bármely napján díjmentesen házhoz szállítja a kijárási tilalom által érintett korosztály, vagyis a 65 éven felüliek részére a gyógyszereket. Az igények jelzését 8—15 óra között várják a 063/86-56-772-es telefonszámon.

A ST Cable cég is megadott egy SOS telefonszámot — 024/22-00-00 —, amelyet azok az idős személyek hívhatnak, akiknek segítségre van szükségük az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében.


Városháza (a szerző felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..