home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Kapcsolatok és láthatatlan viszonyok tanfolyam Kelebián
2023.08.23.
LXXVIII. évf. 34. szám
Kapcsolatok és láthatatlan viszonyok tanfolyam Kelebián

Egy kéthetes színházi tanfolyamot hirdet a Nyári Mozi Színházi Közösség Kapcsolatok és láthatatlan viszonyok címmel, a bázisán, Kelebián, szeptember 11-e és 23-a között. A tanfolyamot két elismert nemzetközi hírű művész vezeti: a francia Pierre Meunier rendező, író és oktató, illetve Marguerite Bordat díszlettervező, író és képzőművész. Várják a jelentkezéseket, hiszen a részvétel korlátozott.

Nemrég jelentették az örömhírt, mely szerint a kéthetes, intenzív kreatív tanfolyam további támogatásban részesült a Teatroskop — délkelet-európai előadó-művészeti regionális program jóvoltából, így ennek köszönhető, hogy a részvételi díj 330 euróra csökkent résztvevőnként.

Ahhoz, hogy valaki tagja legyen az alkotócsapatnak, jelentkeznie kell az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/ZR6e4RqHRJNtq1gQA

A tanfolyammal kapcsolatos további információk a Nyári Mozi weboldalán olvashatóak: https://nyarimozi.com/en/frontpage/

A tanfolyamvezetőkről:

Mindketten a La Belle Meunière kollektíva tagjai, akiknek célja a színházi, akusztikai, filmművészeti és előadó-területi művészeti produkció. Költői ritmusukban, akciójukban és meglepetéseikben egyszerre egyediek és motiváltak a kísérleti technikák és a kreatív folyamatok közelítései által. Mindkettejük neve ismerősen csenghet a szabadkai Desiré Central Station nézői számára, hiszen Ripityára törve című előadásukkal már szerepeltek a fesztivál programján 2022-ben. 

Pierre Meunier (1957, Párizs) rendező, író és oktató. Művészi utazása érinti és ötvözi a cirkuszt, a színházat és a filmet. Olyan nevekkel dolgozott, mint Pierre Etaix, Annie Fratellini, Philippe Caubère, Matias Zingaro, La Volière Dromesko, Giovanna Marini, Fran çois Tangy Tanguy, Matthias Langhoff, Jean-Paul Wenzel, Jo ël Pommerat... Stúdiójában dinamikus szobrokkal és egyéb installációkkal kísérletezik, felfedezve, hogy milyen vonzereje van ezeknek a jelenléteknek. Munkásságát tudósokkal és filozófusokkal való találkozások, ipari kovácsműhelyben tartózkodás, pszichiátriai környezetben végzett műhelymunkák, írási időszakok és improvizációk jellemzik egy színházi projektum köré összegyűlt csapattal.

Marguerite Bordat (1974, Párizs) díszlettervező, író és képzőművész. Jelentős együttműködésbe lépett Joel Pomerattal, aki révén fogékonnyá vált a színpad és annak minden összetevője iránt. Beranger Vantus bábjátékossal és rendezővel együttműködnek, hogy hibrid színházat hozzanak létre a vizuális művészet és a színház kereszteződésében. Mindig jobban vonzódik a színházi forma megújítására tett kísérletekhez, jobban szereti az együttműködést olyan szerzőkkel vagy rendezőkkel, akik hozzá hasonlóan kapcsolódnak a kutatás, a kockázat, az újragondolás dimenziójához. Az általa feltalált élénk terek leggyakrabban egy olyan megközelítés eredményei, amely megpróbál a lehető legközelebb kerülni a színpadi munkához. Fényképrajzot és néha jelmezeket ír alá számos, olyan rendező által kezdeményezett projektumhoz, mint Eric Lacascade, Pascal Kirsch, Guillaume Gato, Pierre-Yves Chapallan, Jean-Pierre Laroche, Lazar...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..