home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Kánikulai délután — nyári sorozatdömping 
Brasnyó Zoltán
2024.07.04.
LXXIX.. évf. 27. szám
Kánikulai délután — nyári sorozatdömping 

A fiúk (4. évad) — Sárkányok háza (2. évad) — Az akolitus (1. évad)

A fiúk (4. évad)

Folytatódik Eric Kripke kultikus sorozata, mely a szuperhősöket antihősökként, a jófiúkat pedig gyakran antagonistaként mutatja be, és Garth Ennis kizárólag felnőtteknek szóló képregényszériájából készült. Visszatért Hazafi (mindenki kedvenc anti-Superman pszichopatája, Antony Starr megformálásában), a vele egyszer és mindenkorra elbánni készülő Billy Butcher (Karl Urban) és persze Csillagfény, Hughie és a többiek. A fiúk receptje egy kicsit sem hétköznapi vagy szokványos. Az Amazon Prime streamingplatformon debütált sorozat továbbra is rendkívül erőszakos, és nem titkoltan azoknak készült, akiknek elegük van napjaink szuperhősfilm-áradatából. Hiába akasztjuk rá azonban a „görbe tükör” kifejezést, A fiúknak saját, senkivel össze nem téveszthető identitása van. Még el sem felejtettük a harmadik évad Herogasm című epizódját — melyen hetekig meg voltunk botránkozva —, máris újabb, polgárpukkasztásban bővelkedő szezont raktak elénk a készítők, összesen nyolc epizódban. Rossz hír azonban, hogy A Fiúk negyedik évadját követő ötödik után a bejelentések szerint végleg véget ér a sorozat.

Sárkányok háza (2. évad)

Kép: imdb.com

A Trónok harca spin-off szériája is megérkezett, mely a Targaryen-ház viszálykodását és háborúit mutatja be, mely család tagjai előszeretettel házasodtak egymás között, illetve kötötték össze és perzselték fel sárkányaikkal családtagjaik bajuszát, jóval Havas Jon, Daenerys és Ned Stark előtt. Az HBO sorozata (mely most már a „megújult” Max platformon is elérhető) ármánykodást, intrikákat, kegyetlen leszámolásokat ígér a régóta várt második szezonra is. A hétről hétre megjelenő epizódok (összesen nyolc) bővelkednek izgalmas fordulatokban, erőszakban és erotikában is, az ígéretek szerint. Ryan J. Condal és George R. R. Martin közös munkája 172 évvel Daenerys Targaryen születése előtt játszódik. A készítők pedig máris bejelentették, jöhet a harmadik évad is.

Az akolitus (1. évad)

Befutott a legújabb, Disney által készített Star Wars-széria, mely a nézők véleménye szerint kritikán aluli, a kritikusok szerint pedig progresszív és tabudöntögető — nos, hogy ki mit vár el a Star Warstól, illetve mit szeretne látni az univerzumban, nyilvánvalóan szubjektív, ám a többség (vagy a hangos kisebbség?), egyelőre úgy tűnik, nem a leszbikus kommunába tömörült, női űrboszorkányokat, akik látszólag maguk nemzették Anakin Skywalkert — felülírva a kánont. Sarkítom és bődületesen leegyszerűsítem a sztorit, de talán ezért is fontos, hogy aki még mindig nem adta fel, képes követni és élvezni a látványos pénzcsináláson alapuló Star Wars-melléksorozatokat, a kellő nyitottsággal üljön le Az akolitus elé. Kathleen Kennedy amerikai filmproducer, a Lucasfilm elnöke igyekezett kvázi megújítani a receptet, amivel enyhén szólva sikerült megosztania a Star Wars-fanatikusokat. Valószínűleg sokat csuklik az utóbbi időben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..