home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kánikulában menedéket a hegyesieknek!
SZABÓ Andrea
2012.08.15.
LXVII. évf. 33. szám
Kánikulában menedéket a hegyesieknek!

Toldoznak-foldoznak - Szabó Attila fotójaAz önkéntesekből álló helyi Green Team nem formális ifjúsági szervezet ötletének megvalósításán folyamatosan 30-40 önkéntes fiatal fáradozik. - A fürdőhöz hasonló sok elhagyatott, feledésbe merült épület van Kishegyesen. Tudjuk, hogy a Pecze-kastély i...

Toldoznak-foldoznak - Szabó Attila fotója

Az önkéntesekből álló helyi Green Team nem formális ifjúsági szervezet ötletének megvalósításán folyamatosan 30-40 önkéntes fiatal fáradozik.
- A fürdőhöz hasonló sok elhagyatott, feledésbe merült épület van Kishegyesen. Tudjuk, hogy a Pecze-kastély is milyen sorsra jutott, s mivel a fiatalok nem akarták hagyni, hogy a fürdővel is ez történjen, elhatározták, hogy tesznek valamit a megmentése érdekében - fogalmaz Sándor István, a községi Ifjúsági Önkéntes Megmozdulások vezetője.
A fürdőhöz fűződő szép emlékeik ösztönözték a volontőr fiatalokat erre a munkára. A takarítás augusztus első hetében szünet nélkül zajlott, és a tervek szerint a hónap közepéig tart majd. A kishegyesi fiatalok vállalkozását 100 ezer dinárral támogatta az Ifjúsági és Sportminisztérium (az észak-bácskai körzetben összesen 750 ezer dinárt osztottak szét a kishegyesihez hasonló akciók lebonyolítására), azonkívül a kishegyesi helyi közösség és a helyi vállalkozók is - látva az önkéntes fiatalok elszántságát - az ügy mellé álltak.
- Az Ifjúsági és Sportminisztérium Topolya község Fejlesztési Társulásával együttműködve már harmadik éve pályázatot hirdet a fiatalok nem formális csoportjainak az összefogására. Nem volt szükség sem bejegyzett szervezetre, sem az önkormányzat partnerségére, csak a baráti társaságok kohéziójára. A helyi Green Team ifjúsági szervezettől származik a fürdőmedence rendbetételének az ötlete, és a pályázat útján megnyert pénz kevés ugyan ahhoz, hogy fürdőzésre alkalmassá tegyék a területet, különféle rendezvények lebonyolítására azért megfelel majd - mondja Sándor István.
A fiatalok elmondása szerint amikor egy kitűzött célok elindulnak a megvalósítás útján, akkor a tervek jóval messzemenőbbnek tűnnek. Ennek illusztrálásáért beszámoltak arról, hogy akkora lendülettel kezdtek hozzá a fürdőmedence területének a kitakarításához, hogy az első napon elvégezték mindazokat a teendőket, amelyek a pályázatban az első hétre voltak előirányozva. A Green Team csapata és az önkéntesek augusztus 18-ára fejezik be a munkát, melyet a fürdő nyitóbulijával ünnepelnek majd meg, s az ünnepségre a falubelieket is szeretettel várják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..