home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kamarafeszt Zentán
2023.06.02.
LXXVIII. évf. 22. szám
Kamarafeszt Zentán

A Zentai Magyar Kamaraszínház és partnerszervezete, a Novem Színházi Szervezet, 2023. 06. 08–10-e közötti időszakban megtartja első Kamarafeszt Showcase rendezvényét, melyre nagy szeretettel várja a közönséget.

Az esemény programja:

Június 8., csütörtök, 17.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Nagyterem – Stúdiószínpad)

ÉLŐHOMOK

Képek Tolnai Ottó és Petrik Pál motívumai alapján

Játsszák: Hajdú Tamás, Pálfi Ervin, Mezei Kinga, Szilágyi Nándor

Rendező: Mezei Kinga, Jászai Mari- és Pataki-gyűrű díjas színművész

Az előadás Tolnai Ottó költő és Petrik Pál festő alkotói univerzumainak motívumaiból kiindulva vizsgálja a kép és a szöveg, a színház és a képzőművészet viszonyát.

 

Június 8. csütörtök, 20.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Kamaraterem)

Yasmina Reza: MŰVÉSZET

Szereposztás: Marc – Virág György, Serge – Dévai Zoltán, Yvan – Szilágyi Áron

Rendező: Mezei Kinga, Jászai Mari- és Pataki-gyűrű díjas színművész

A kortárs francia irodalom sodró lendületű szatírájának középpontjában egy fehér alapon fehér vonalakat ábrázoló festmény és három régi barát áll. A művészet fogalmáról alkotott ellentétes vélemények, esztétikai konfliktusok komoly megpróbáltatások elé állítják a három férfi kapcsolatát.

 

Június 9. péntek, 11.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Nagyterem – Stúdiószínpad)

Kai Hensel: KLAMM HÁBORÚJA

Játssza: László Sándor

Rendező: Mezei Kinga, Jászai Mari- és Pataki-gyűrű díjas színművész

A monodráma egy tanár és egy osztály különös háborújának története. A tanulók levélben tudatják némettanárukkal, hogy őt tartják felelősnek az előző tanévben, az érettségi előtt öngyilkosságot elkövető iskolatársuk haláláért.

 

Június 9., péntek, 19.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Kamaraterem)

Matei Vișniec: A PANDAMEDVÉK TÖRTÉNETE, AMIKÉNT AZ A SZAXOFONOS MESÉLI EL, AKINEK EGYIK BARÁTNŐJE FRANKFURTBAN LAKIK

Szereplők: Verebes Judit és Szilágyi Áron

Rendező: Dévai Zoltán

Egy borgőzös ébredés, amikor az előző este ivott bor bukéja ott marad a szájban. Fejfájás. Egy reggel, amikor képtelenek vagyunk eldönteni, hogy álmodunk-e, vagy ébren vagyunk, vagy valahol a két állapot között lebegünk, mert az álom valósága és a valóság illúziója folyton öszszekeveredik.

 

Június 10., szombat, 11.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Kamaraterem)

Patrick Süskind: A NAGYBŐGŐ

Rendezte és játssza: Nešić Máté

Egy zenekari muzsikus mikor veszíti el a lába alól a talajt? Na, mikor? Akkor, amikor nem hallja többé a nagybőgőt! Szóval a nagybőgő a zenekarban központi hangszer.

 

Június 10., szombat, 18.00 óra Zentai Magyar Kamaraszínház (Nagyterem – Stúdiószínpad)

William Shakespeare: SOK HŰHÓ SEMMIÉRT

Szereplők: Don Pedro, Aragónia hercege – Virág György, Don Juan, a herceg fattyú öccse – Nešić Máté, Claudio, ifjú firenzei gróf – Hajdú Tamás m. v., Benedetto, padovai nemes ifjú – Dévai Zoltán, Leonato, Messina kormányzója – Ralbovszki Csaba m. v., Baltazár, énekes – Szilágyi Áron, Boracchio, Don Juan embere – Szilágyi Áron, Ferenc, pap – Szilágyi Áron, Hero, Leonato lánya – Verebes Judit, Beatrice, Leonato unokahúga – Lőrinc Tímea m. v. (Pataki-gyűrű díjas)

Rendező: Mezei Kinga, Jászai Mari- és Pataki-gyűrű díjas színművész

Mit adhat nekünk ma egy négyszáz éves komédia? Mindenekelőtt nem árt, ha nevetünk rajta. Még szerencse, hogy a szerelem kifejezetten humoros dolgokra képes. A cselszövés pedig hallatlanul szórakoztató tud lenni. A pletyka legalább négyszáz éve töretlenül népszerű műfaj, s ha egyszer szárnyra kap, akkor semmi sem állíthatja meg.

 

A belépés díjtalan, helyfoglalás ajánlott!

024/ 812-603 (hétfő, szerda, péntek 9–12 és 17–19, kedd és csütörtök 9–12)

jegypenztarszinhazzenta@gmail.com

Jegyek már nem kaphatóak a június 8-ai Élőhomok, a június 9-ei Klamm háborúja és a június 10-ei Sok hűhó semmiért című előadásra.

A fesztivál a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével, a Magyar Nemzeti Tanács finanszírozásával valósul meg. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..