home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kálló Béla átvette a Jászai Mari-díjat
Kartali Róbert
2019.05.10.
LXXIV. évf. 18. szám
Kálló Béla átvette a Jászai Mari-díjat

A rangos kitüntetést a szabadkai magyar főkonzulátuson csütörtökön vehette át.


A szerző felvételei

Kálló Béla színművésznek, rendezőnek, színházi műhelyvezetőnek, a legrangosabb délvidéki magyar színészi díj, a Pataki-gyűrű kitüntetettjének a színművészet magas szinten való műveléséért, valamint a következő határon túli színésznemzedék előkészítéséért, neveléséért dr. Kásler Miklós, Magyarország emberi erőforrások minisztere március 15-én Jászai Mari-díjat adományozott. A színművész kanadai vendégszereplése miatt nem tudott részt venni a kitüntetés átadásán Budapesten, ezért dr. Babity János főkonzul utólag adta át neki a díjat a művész szülővárosában, Szabadkán, a magyar főkonzulátuson.

Színészi alakításain nemzedékek nőttek fel, és kiváló színésznövendékek kerültek ki a keze alól. Több mint huszonöt éve foglalkozik színházzal, viszi a színház igéjét az egész Kárpát-medencében a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház színészeként. Úgy a Délvidéken, mint Felvidéken és Erdélyben minden színre lépésével a jelenünket eredményező múltunk közismertté tételén dolgozik, ezáltal erősítvén együvé tartozásunk biztos tudatát — tolmácsolta a főkonzul a kitüntetés indoklását.

Kálló Béla szerint ez a díj nagy felelősség elé állította, hiszen a jövőt fogalmazza meg, nem pedig a múltat.

— Nagy munka előtt állok, be kell bizonyítanom, hogy megérdemeltem, hogy jól tudom szolgálni azt a közösséget, ahova születtem, és amelynek a része vagyok — emelte ki, majd megköszönte munkatársainak az együttműködést. Elmondása szerint ezt a díjat közösen érdemelték ki kollégáival, akik mindig segítették őt színészi és rendezői munkájában is.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..