Kakasok a bográcsban
NAGY Erzsébet
2014.05.14.
LXIX. évf. 20. szám
Kakasok a bográcsban

Megtartották a VI. kakaspörköltfőző versenyt Magyarcsernyén — Magyarcsernyén a helybeli Nőszervezet és a Kézimunka Szakkör szervezésében sor került a hagyományos VI. kakaspörköltfőző versenyre. A vadászcsárda környékén tartott összejövetelen mintegy harminc csapat vett részt, közöttük olyanok is, amelyek távolabbról, például Zlatibor környékéről, Zlakusa faluból érkeztek.

A főzőversenyen Jónás Marika, a helyi Nőszervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd Bicók Tibor, a magyarcsernyei községi önkormányzat elnökhelyettese, a helyi közösség tanácsának elnöke megnyitotta a rendezvényt, ft. Szemerédi Pál plébános pedig megáldotta a részvevőket.

Az egybegyűlteket köszöntötte Szekeres Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője is, és elmondta, hogy minden évben megjelennek Magyarcsernyén ezen az eseményen. Az első kakaspörköltfőző versenyen véletlenül vettek részt, de azóta minden alkalommal eljönnek, és szép élményekkel távoznak. Ezúttal meglepetéssel is készültek, egy ötkilós csokoládétojást hoztak ajándékba, amelyet a verseny végén összetörtek, és minden gyereknek jutott belőle egy darab.

A benevezett csapatok egész délelőtt tüzeltek a bográcsok alá, főztek, társalogtak, szórakoztak. Az idén számos fiatal is jelen volt, sőt, gyerekek is főztek felnőtt személy felügyeletével. Több civil egyesületet a fiatalabb korosztály képviselt, ott voltak például a legifjabb vadászok, a kis hagyományápolók, a kis tűzoltók, valamint a helyi Petőfi Sándor iskola diákcsapata, a Kontinensek. A bírálóbizottságnak nehéz dolga volt, mivel sok jó pörköltet kóstolt meg, ezért úgy döntött, két-két első, második és harmadik díjat oszt ki. A legjobb kakaspörköltet a csernyei Nőszervezet és az Ady Endre Művelődési Egyesület csapata főzte, második helyen az oromparti Dús Hús és a csernyei Nyugdíjasok végzett, a harmadik helyet a Kézimunka Szakkör és a Vadász Bébik osztotta meg.

Az ünnepi művelődési műsorban fellépett a helybeli Ady Endre Művelődési Egyesület vegyes kórusa, a gyermekkórus, a zenekar, Oláh Anita és Osztermann Emma, valamint a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület tamburazenekara is szórakoztatta a közönséget. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..