home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kajdocsi Tamás Európa-bajnok
Tóth Tibor
2016.12.10.
LXXI. évf. 49. szám
Kajdocsi Tamás Európa-bajnok

Kajdocsi Tamás, a Spartacus súlyemelője aranyérmet nyert lökésben a juniorok (20 éves korig) mezőnyében az Izraelben tartott junior és fiatalabb felnőtt (23 éves korig) Európa-bajnokságon.

A +105 kg-os kategóriában indult szabadkai versenyző 225 kg-os lökéssel szerezte meg az első helyet ebben a fogásnemben, míg szakításban 173 kg-mal, olimpiai biatlonban pedig 398 kg-mal a dobogó második fokán végzett az örmény Simon Martiroszjan mögött és a fehérorosz Ilia Lebedzeu előtt.

Kajdocsi Tamás a juniorok és a fiatalabb felnőttek között szakításban, lökésben és olimpiai biatlonban is országos csúcsot ért el, míg a lökésben és biatlonban elért eredménye a felnőttek között új országos csúcsot jelent.

Rozsnyik Ervin a 23 évnél fiatalabbak között a 77 kg-os kategóriában szakításban (132 kg), lökésben (162 kg) és olimpiai biatlonban (294 kg) is a 7. helyet szerezte meg.

Kajdocsi Tivadar a 23 éven aluliak +105 kg-os mezőnyében szakításban (148 kg) a 10., lökésben (198 kg) és olimpiai biatlonban (346 kg) egyaránt a 8. helyen végzett.

A válogatott tagja volt még az inđijai Kamen súlyemelője, Boško Miljuš is, aki 23 éven aluliak 62 kg-os mezőnyében szakításban (105 kg) és olimpiai biatlonban (294 kg) a 12., lökésben (162 kg) pedig a 11. helyen zárta a kontinensviadalt. A szerbiai válogatottat a Spartacus és a válogatott vezetőedzője, Stipan Vert vezette az Eb-n. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..