Jutalomkirándulások a testvérvárosok közreműködésével

Jutalomkirándulások a testvérvárosok közreműködésével

Három projektumról számolt be az újságíróknak Perpauer Attila, a zentai községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja.

A programok az önkormányzat és testvérvárosai, Dabas, Gödöllő és Budavár együttműködésével valósulnak meg. A sikeres pályázatoknak köszönhetően már a jövő héttől 43 zenta községbeli általános és középiskolás tanuló és hét kísérőtanáruk utazhat különböző táborokba és rendezvényekre. A kirándulások egyik célja, hogy a gyerekek megismerjék a más országokban élő társaikat, azok kultúráját, vallását és életkörülményeit.

A sajtótájékoztatón jelen voltak a pedagógusok is, akik beszámoltak a várható eseményekről.

A magyarországi Dabas a Bethlen Gábor Alapnál megnyert pályázatába bekapcsolta két testvértelepülését, Zentát és a székelyföldi Barótot is. A kirándulás kezdetén a dabasi fiatalok töltenek egy napot Zentán, majd a 15 itteni diákkal és Đorđević Anikó tanárnővel közösen utaznak Barótra.

A budavári önkormányzat által szervezett találkozón, amely nem csak a fővárosban, hanem a Balaton parti Zamárdiban is zajlik, négy testvérváros, Munkács, Székelyudvarhely, Varsó és Zenta fiataljai lesznek jelen. Mivel a lengyel vendégek nem beszélnek magyarul, így a jelenlévők az angol nyelvtudásukat is tökéletesíthetik – mesélte Újházi Tamás, az egyik kísérőtanár.

A gödöllőiek Balatonlellére invitálták a zentai általános iskolásokat, de a közösségépítő összejövetelre izraeli, lengyelországi, romániai, spanyolországi, szlovákiai, finnországi, csehországi stb. résztvevőket is várnak. A nyolc tanuló Rákos Judit és Lobár Klaudia tanárnők kíséretében utazik.

A jutalomkirándulásokra Zenta község általános iskoláinak, a négy középiskolának és a Zeneiskolának a legjobb eredményt felmutató diákjait válogatták ki, akikre az a fontos feladat is vár, hogy mindhárom helyszínen bemutassák az ott lévőknek a városukat. A három projektum sikeres megvalósulásához az önkormányzat többek között az autóbuszok biztosításával járul hozzá.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jutalomkirándulások a testvérvárosok közreműködésével
Oktatás
  • 2020.06.23.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Jutalomkirándulások a testvérvárosok közreműködésével
Oktatás
Facebook

Támogatóink