home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Jutalmat kaptak a legjobb diákok Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.07.09.
LXXVI. évf. 27. szám
Jutalmat kaptak a legjobb diákok Törökbecsén

Az idén is 30 000 dinárral jutalmazta meg Törökbecse Önkormányzata a nemzedék diákjait. A tanulók a község öt általános és egy középiskolájában bizonyultak a legsikeresebbnek. A pénzjutalom mellé az érettségizők a település címerével díszített ajándékokat is kaptak.

A bánáti község hét legjobb diákját a tanintézmények tantestülete nevezte meg, figyelembe véve a tanulmányi eredményt, a különféle versenyeken való sikeres helyezést és a magaviseletet is. Az érettségizőket és a szülőket a városháza dísztermében Saša Maksimović községi elnök köszöntötte, aki alkalmi beszédében a fiatalokat az itthon maradásra biztatta. A többi közt az is elhangzott, hogy a községi költségvetésből több éve az utaztatásra, a diákotthon költségeire is bizonyos keretösszeget irányoznak elő.

A törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola legjobb szerb ajkú nyolcadikosa az idén Katarina Vlaškalin lett, aki tanulmányait az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnáziumban folytatja. A Miloje Čiplić Általános Iskola legjobb magyar ajkú nyolcadikosának Kiss Balázs bizonyult.


Kiss Balázs

— Az elmúlt nyolc évben igazán szorgalmasan tanultam, mindemellett pedig a különféle versenyeken is figyelemre méltó eredményt értem el. Községi versenyen matematikából, magyar nyelvből, biológiából, fizikából is jól teljesítettem, számomra azonban a legnagyobb siker a kémia tantárgyból szervezett körzeti versenyen elért második hely, melyre igazán büszke vagyok. Egyébként a természettudományok iránt érdeklődöm, az informatika, a matematika területe az, ami igazán vonzó. A zene is érdekel, de mégis úgy döntöttem, hogy az életutamat a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban folytatom — hallottuk Balázstól.

A pénzjutalmat az önkormányzat tavaly 20 000 dinárról 30 000-re emelte — jegyezte meg Trifun Stanković, Törökbecse polgármesterének segédje. — Boldog vagyok, hogy a polgármesterrel együtt én köszönthettem községünk hét legjobb diákját, a törökbecseieket, kumániakat, beodraiakat, bocsáriakat. A pénzjutalom ebben a nehéz időszakban mind a diákoknak, mind a szülőknek segít majd a továbbtanulásban. Arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy a tanulmányaik befejezése után Törökbecsén alapítsanak családot, itt maradjanak, és a szülőfalujukban dolgozzanak.

Törökbecse községben a nemzedék diákja lett még a beodrai Leon Zakić, a bocsári Tijana Drobac, a kumáni Uroš Živanov, valamint a törökbecsei Una Čivčić és Mila Milosavljević.

A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..