home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Júniusi visszapörgetés
Martinek Imre
2014.06.25.
LXIX. évf. 26. szám
Júniusi visszapörgetés

Székelykeve — Révkomárom — Antalfalva

Székelykeve

A székelykevei Žarko Zrenjanin Általános Iskolában megtartották a nyolcadikos diákok ballagási ünnepségét. Szatmári Mihály osztályfőnököt, illetve növendékeit (Miklósi Miklóst, Antal Kornéliát, Erős Jánost, Meszecsov Mariannát, Erős Valentinát, László Róbertet, Nagy Lárát, László Hajnalt, Kuzsner Krisztiánt, Penov Leontinát, Váradi Mónikát és Monyov Osztint) az iskola Tintafolt diáklapja is bemutatta.

Révkomárom

Az idei Kaszás Attila Versmondó Fesztivált június 14-én tartották meg a felvidéki Komárom városában. A három versenykategóriába jelentkező nyolcvan tanuló mindegyike két, tetszés szerinti művet adott elő, közülük egyiket a Hét évszázad magyar versei című antológia anyagából választva. A zsűri a versenyzőket felmutatott teljesítményük alapján úgynevezett arany, ezüst és bronz fokozatú minősítő sávokba sorolta.

A VMPE által felkarolt Nagybecskereki Oktatási Központ szavalói ezúttal is kiváló eredményeket értek el. A Sonja Marinković Általános Iskolából Lukács Anna hetedikest és Lukács Áron ötödikest, valamint Sziveri Emesét, a Szervó Mihály Általános Iskola harmadik osztályos tanulóját sorolták ezüstsávba. A diákok felkészítő pedagógusa Lukács Gabriella volt.

Antalfalva

Június 13-ára időzítette a község idei Vuk-díjasainak ünnepi fogadását az antalfalvi municípium kulturális elöljárósága a helyi Relax üzleti-rekreációs központban. A színvonalas műsorban a köztársasági megmérettetésen is jeleskedő crepajai és uzdini zenekarok léptek fel. A padinai általános iskolából kilenc, a crepajaiból és az uzdiniból nyolc-nyolc, az antalfalviból és a torontálvásárhelyiből öt-öt, a számosi tanintézményből pedig egy diák részesült e rangos tanulmányi kitüntetésben. A torontálvásárhelyi iskolát Aleksandra Jovanović, Kincses Kinga, Varga Laura, Becsei Mária és Jasić Nevena képviselte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..