home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Június 7-e
Martinek Imre
2024.06.07.
LXXIX.. évf. 23. szám
Június 7-e

Ezen a napon született 1896-ban Kaposváron Nagy Imre magyar politikus (miniszterelnök), gazdaságpolitikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.


Budapest /a Jászai Mari térnek a Margit hídtól délre fekvő része/ — 2023. október 1.

1953 és 1955 között, valamint az 1956-os forradalom alatt a Minisztertanács elnöke volt. A forradalomban betöltött szerepéért egy kirakatper során halálra ítélték és kivégezték (Budapesten, 1958. június 16-án), majd titokban a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában Borbíró Piroska néven eltemették. 1989. június 16-án a tömegmegmozdulássá vált újratemetése a magyarországi rendszerváltás egyik emblematikus eseménye lett. (Külső hivatkozás: Wikipédia)

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..