home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Juncker 300 milliárd eurós terve
(—)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Juncker 300 milliárd eurós terve

Több százmilliárd eurót mozgatna meg Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A luxemburgi politikus a 21 milliárd eurós Európai Stratégiai Befektetési Alap segítségével tizenötször annyi pénzt, vagyis összesen 315 milliárd eurót akar „mozgósítani” a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés érdekében.

Juncker az Európai Parlament legutóbbi strasbourgi ülésén ismertette az általa vezetett, november 1-jén hivatalba lépett uniós javaslattevő-végrehajtó testület ötéves programjának egyik legfontosabb alappilléreként emlegetett befektetésösztönző csomagtervet. A december 18—19-ei EU-csúcs napirendjére kerülő tervezettel a volt luxemburgi kormányfő szerint azt az egyértelmű üzenetet kell küldeni a világnak, hogy „Európa ismét visszatért a régi kerékvágásba”. A befektetésösztönző csomag terve egyébként a köz- és a magánszektor együttműködésének koncepcióján alapul, abból a feltételezésből kiindulva, hogy bizonyos közösségi források célzott felhasználása sokszoros értékű magánbefektetésekre bátorítja majd a piaci szereplőket, vagyis „pihentetett” pénzeket hoz az üzleti vérkeringésbe. Így a 300 milliárd eurónak csak a töredéke lenne közpénz, az összeg zömét magánforrásokból teremtenék elő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..