home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Július 31-e
Martinek Imre
2023.07.31.
LXXVIII. évf. 30. szám
Július 31-e

Ezen a napon hunyt el 1886-ban a németországi Bayreuth városában Liszt Ferenc (születési helye és ideje: a burgenlandi Doborján mezőváros, 1811. október 22-én) magyar zeneszerző, zongoraművész, karmester és zenetanár, a XIX. századi romantika egyik legjelentősebb zeneszerzője.


Budapest, Kőbánya /Csajkovszkij-park/ — 2022. december 24.

Liszt rendkívül termékeny zeneszerző volt. Műveinek nagy részét zongorára komponálta, ezek többségének eljátszásához rendkívüli technikai tudás szükséges. Alkotásainak viszonylagos ismeretlensége azzal magyarázható, hogy rengeteg darabot komponált: mintegy 400 eredeti művének többsége virtuóz zongoramű, szimfónia, szimfonikus költemény, mise. Összesen körülbelül 1400 művet komponált (beleszámolva eredeti műveit, átiratait stb.), amivel minden idők egyik legtermékenyebb zeneszerzője. (Külső hivatkozás: Wikipédia)


Győr, Belváros — 2023. július 20.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..