home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Július 17-én hagyományos Muzslyai Lakodalom
Borbély Tivadar
2021.07.05.
LXXVI. évf. 26. szám
Július 17-én hagyományos Muzslyai Lakodalom

A muzslyai Rémusz Hagyományápolók Egyesülete tagjai szombaton, július 17-én tartják meg a hagyományos, sorrendben XVI. Muzslyai Lakodalom elnevezésű rendezvényüket a Muzslai Petőfi Sándor MME kerthelyiségében.

A délelőtti programban a lakodalmi gasztronómia kerül a középpontba: 9 órától disznópaprikás-főző versenyt szerveznek (a benevezési díj 500 dinár — a csapatok otthonról hozott hozzávalókkal, gázon főzve készítik a finom ételt), melyet a lakodalmi édes és sós sütemények, valamint a házi pálinkák átadása fog követni (verseny jellegű).

Párhuzamosan a megmérettetésekkel, a művelődési egyesület nyári színpadán fellépnek a lakodalmi zenekarok, énekesek és táncosok, mégpedig a koszorúslányok és a vőfélyek közreműködésével.

Ez alatt az idő alatt a Magyar Ház nagytermében „Lakodalom van a mi utcánkban” címmel a látogatók megtekinthetik a helybeli lakodalmi szokásokat bemutató kiállítást is. A rendezvény hivatalos megnyitója 10 órakor lesz, 12 órára pedig elkészül a kihagyhatatlan birkapaprikás, mely nélkül Muzslyán egy lakodalom sem múlhatott el.

Aki netán korábban megéhezne, ízletes sült kolbásszal és tejfölös-sajtos lángossal csillapíthatja éhségét. Eredményhirdetés minden versenykategóriában 13 óra körül várható.

A XVI. Muzslyai Lakodalom rendezvény délutáni/esti része, azaz maga a lakodalom 20 órakor kezdődik. A „násznép” 19 óra körül gyülekezik a községháza előtti parkban, ahonnan a vőfélyek és a koszorúslányok vezetésével, illetve a zenészek kíséretében a templom érintésével és az atya áldásával vonul át a bálterembe, ahol igazi lakodalmi hangulatban szórakozhatnak a vendégek.

A talpalávalóról és a jó hangulatról a muzslyai MARATON együttes gondoskodik. A vőfélyek és a koszorúslányok vezetésével a vendégek megismerkedhetnek egy muzslyai hagyományos lakodalom sarkalatos mozzanataival: lesz itt násznagybeköszöntő, bokrétatűzés, menyasszonycsokor, vendégek beköszöntése, menyasszonytánc…

A szervezők az est folyamán vacsorára a muzslyai lakodalmi vacsora fogásait fogják felszolgálni, de az édes és sós kalácsok, a vendégváró ital és a kávé sem fog hiányozni. A belépő ára 800 dinár/fő, érdeklődni pedig a 061/63-04-007-es telefonszámon lehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..