home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Július 15-e
Martinek Imre
2023.07.15.
LXXVIII. évf. 28. szám
Július 15-e

Ezen a napon hunyt el 1944-ben Budapesten dr. Salamon Henrik fogorvos, orvostörténész, egyetemi tanár, lapszerkesztő.

Budapest, Ferencváros — 2023. április 29.

A magyar fogászat kiemelkedő személyisége 1865. március 31-én született a Tolna vármegyei Hőgyész nagyközségben. Úttörője volt Magyarországon a fogszabályozásnak, a rögzített fogpótlásokról (hidakról) pedig rendszertant dolgozott ki. Mindemellett a fogászat történetével/fogorvos-történelemmel is foglalkozott, illetve széles körű szakirodalmi munkásságot fejtett ki. (Külső hivatkozás: mek.oszk.hu)

A sztomatológia történetének kiemelkedő művelője, a Fogorvostudományi Kar (FOK) egyik első oktatójának tiszteletére egykori lakhelyének homlokzatára emléktábla került. A professzor úr születésének 150. évfordulója alkalmából. (Külső hivatkozás: semmelweis.hu)

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..