Juhásznapi összefoglaló

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Juhásznapi összefoglaló

A dobogós szakácsok foto Nedeljkov MilanHarmadízben szervezett Juhásznapot Erzsébetlakon (Belo Blato) a helyi juhászegyesület, Szabó Róbert elnöksége alatt. Mint megtudtuk, az erzsébetlaki helyi önkormányzat által is támogatott rendezvény fővédnöke a VMSZ helyi szervezete volt, továbbá a na...

A dobogós szakácsok foto Nedeljkov Milan

Harmadízben szervezett Juhásznapot Erzsébetlakon (Belo Blato) a helyi juhászegyesület, Szabó Róbert elnöksége alatt. Mint megtudtuk, az erzsébetlaki helyi önkormányzat által is támogatott rendezvény fővédnöke a VMSZ helyi szervezete volt, továbbá a nagybecskereki vízművek közvállalat és több kisvállalkozó. A húsz benevezett csapat birkapaprikás-főzésében vetélkedett, közben pedig alkalmi művelődési műsor is pergett.
- A nagyokhoz hasonlóan a legkisebbek is csatasorba álltak a fakanállal: kis bográcsukban kis birkapaprikást főztek nagy lelkesedéssel és még nagyobb sikerrel! - hallottuk adatközlőnktől, Pozsár-Halász Éva helybeli tanítónőtől. - S míg az étel rotyogott, a ''szurkolók” a hangulatot fokozó, köröző bársonyhintóra is felkéredzkedhettek egy-két kör erejéig.
A legnehezebb feladat minden bizonnyal a Pozsár István, Pálfi István és Toskov Jakab felállású zsűrié volt, hiszen a finomabbnál finomabb, gyönyörű, piros színű paprikások közül kellett kiválasztani a három legízletesebbet. Persze, lehetőleg részrehajlás nélkül... Talán épp ezért tolódott ki késő délutánra az eredményhirdetés is: a helybeliek közül Rác János és Dvorszki Deján szakácsok étekremeke lett dobogós, az első helyezést a muzslyai Rácz János bográcsosa nyerte. Jelenlétével a rendezvényt Szabó József, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatója is megtisztelte.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Juhásznapi összefoglaló
Művelődési Körkép
  • BORDÁS Győző
  • 2010.10.13.
  • LXV. évfolyam 41. szám
Juhásznapi összefoglaló
Körkép
  • (tv.)
  • 2007.07.25.
  • LXII. évfolyam 30. szám
Facebook

Támogatóink