home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Jubileumi ünnepség Erzsébetlakon
Kónya-Kovács Otília
2014.11.05.
LXIX. évf. 45. szám
Jubileumi ünnepség Erzsébetlakon

Az erzsébetlaki művelődési otthonban megünnepelték a Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület fennállásának tizedik évfordulóját. Az est alkalmi műsorral kezdődött, majd átadták a köszönőleveleket, és közgyűlést tartottak.

A művelődési összeállításban bemutatkoztak a legfiatalabbak, a Csiga-biga óvodáscsoport tagjai, az alsós diákokból verbuválódott kis Pipacsok, a nagy Pipacsok, akik már felsősök, és a Szitakötő néptánccsoport, melynek tagjai középiskolások, egyetemisták. Fellépett Szabó Elizabetta versmondó, Csonka Brigitta fiatal szólista, valamint az idősebb, aktív tagokból álló asszonykórus, Babinszki Enikő vezetésével, illetve a nótakedvelők — Dudás Pál és Tóth József — is elénekeltek több csokorra valót. A hagyományos borköszöntőt Pozsár János tolmácsolta. A programban helyet kaptak a vendégfellépők is, a budapesti (svábhegyi) Jókai Amatőr Néptánccsoport tagjai, akik tánccal, népdallal járultak hozzá az ünnepséghez.

A rendezvény végén köszönőoklevelet adományoztak azoknak a személyeknek, intézményeknek, akik/amelyek az elmúlt évtizedben bármilyen módon hozzájárultak a Császár-tó MME tevékenységéhez, illetve támogatásához. Az ünnepi műsor után megtartották a jubileumi közgyűlést, melyen beszámoltak az elmúlt időszakról, a sikerekről, a rendezvényeikről, valamint ismertették a további munkatervet.

Pozsár Halász Éva elnök asszony elmondta, aktívan kívánják folytatni a munkát, továbbra is szeretnének részesei lenni a cseretáboroztatásnak, minden meghívásnak igyekeznek eleget tenni, tovább gazdagítanák a már „bejáródott” művelődési rendezvényeket. A jövő évben a Szitakötő néptánccsoportot Vonyarcvashegyre és Bécsbe is meghívták vendégszereplésre. A fiatalok oktatása érdekében a jövőben is igénybe vennék a néptánctáborok adta lehetőségeket, de tervezik saját koreográfus kinevelését is. A már meglévő kapcsolataikat minden téren ápolni kívánják, de újabb egyesületekkel is szívesen közreműködnek, folyamatban van a „betagosodásuk” a budapesti székhelyű Kárpát-medencei Családlánc Szövetségbe.

A közgyűlés mulatsággal zárult, a talpalávalóról a Koktél zenekar gondoskodott, a jelenlevők pedig szinte hajnalig barátkoztak, szórakoztak, ünnepeltek. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..