home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jubileumi könyvek Csókán
(Tha)
2022.07.06.
LXXVII. évf. 27. szám
Jubileumi könyvek Csókán

A hetilap fennállásának 75. évfordulója alkalmából kiadott könyveket mutatta be a Hét Nap szerkesztősége Csókán, a városi könyvtár olvasótermében. Ez volt az első alkalom, hogy az öt, jubileum kapcsán megjelentetett kiadványt együtt láthatta a közönség. A jelenlévőket Kobrehel Éva, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ igazgatója köszöntötte.

A rendezvény kezdetén Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője Perisity Irma Sorsok, emberek és Orosz Ibolya Batyubontás című kötetéről beszélt, melyekből Szőregi Márta könyvtáros olvasott fel egy-egy részletet. Dudás Károly író, publicista a saját, Magyar utak című, főleg vezércikkeket tartalmazó könyvéről osztotta meg gondolatait.

Az Egy falat Vajdaság című gasztrokönyv ismertetésébe Kartali Róbert főszerkesztő-helyettes is bekapcsolódott. Végezetül egy olyan könyvről is értesülhettek a csókaiak, amely nemrégiben került ki a nyomdából. Dr. Mészáros Zoltán Villanások című munkája a hetilap utóbbi 35 évét foglalja össze, mely során nemcsak villanások, hanem viharok is akadtak a lap és a szerkesztőség életében. A kötet hivatalos bemutatója 2022. július 14-én lesz Szabadkán, a városi könyvtár kis (új) olvasótermében, 18 órai kezdettel.

A csókai könyvbemutató esten szerkesztőségünkből jelen volt Lajkó Ágnes kolléganőnk is, Kónya Sándor versénekes viszont néhány, Hét Nap-os szerzők tollából származó megzenésített vers előadásával örvendeztette meg az egybegyűlteket.

Fotók forrása: Csókai Városi Könyvtár 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..