home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Jubilált a Madách Irodalmi Színpad
JENOVAY Lajos
2005.11.22.
LX. évf. 47. szám
Jubilált a Madách Irodalmi Színpad

Kajári Margit, Káich Katalin, Buzás Márta, Németh István, Bogdán József, Szungyi László az ünnepi irodalmi estenSzerény ünneplésre gyűlt össze a nagybecskereki irodalomkedvelő közönség a helybeli színház kamaratermében. A vendégek, a szervezők és az érdeklődők a Nyelvünk alatt őrzött parázs...

Kajári Margit, Káich Katalin, Buzás Márta, Németh István, Bogdán József, Szungyi László az ünnepi irodalmi esten

Szerény ünneplésre gyűlt össze a nagybecskereki irodalomkedvelő közönség a helybeli színház kamaratermében. A vendégek, a szervezők és az érdeklődők a Nyelvünk alatt őrzött parázs című műsorral emlékeztek meg az Irodalmi Színpad fennállásának ötödik évfordulójáról.
A kezdetekről Kajári Margit, az Irodalmi Színpad vezetője szólt, aki megemlékezett Darusi Pálról, az Irodalmi Színpad megálmodójáról és kezdeményezőjéről. Megemlítette, hogy az elmúlt öt évben 28 találkozót szerveztek, ezek között 22 könyvbemutatót, egy emlékestet, két vendég bemutatkozását tették lehetővé, ezenkívül két szerzői estet és egy jubileumi műsort állítottak össze.
A meghívott vendégek közül elsőként Buzás Márta szerkesztő, a Fórum Kiadóház képviseletében üdvözölte a közönséget. Tolmácsolta Németh Ferenc jókívánságait, aki külföldi útja miatt nem vehetett részt a rendezvényen. A Fórum Kiadóház a kezdetektől támogatta az Irodalmi Színpad működését, amely 2000 novemberében mutatta be az első programját, Szungyi László plébános irodalmi estjét. A plébános úr most a Hol vagyok otthon? című írásával köszöntötte az egybegyűlteket. Németh István író a Jelen vagyunk? című, Bánsághoz kötődő riportjával lépett fel, valamint meglepetésként felolvasta az Avar lelet című versét, amelynek megírásához a helybeli múzeumban talált ihletet. Káich Katalin művészettörténész az Írások a lélek útjairól című könyvének bemutatója alkalmából volt a Madách Irodalmi Színpad vendége. Az ünnepségre a Jegyzetek az emberi hangról, szeretetről és önmegváltásról című esszéjét hozta el. Bogdán József plébános és költő az öt év alatt három könyvbemutatót tartott Nagybecskereken. Ez alkalommal három versével köszöntötte a születésnapját ülő Irodalmi Színpadot.
Az est végén Izelle Károly, a Madách Színház titkára jelképes ajándékokkal köszönte meg a vendégeknek a részvételt, valamint a munkatársaknak az öt év alatt végzett tevékenységüket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..