József Attila nevét fel kell tüntetni magyar nyelven is
2022.06.28.
LXXVII. évf. 25. szám
József Attila nevét fel kell tüntetni magyar nyelven is

A hír kapcsán, hogy az újvidéki József Attila iskolában megrongálták a névadó mellszobrát, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság felkereste az oktatási intézmény vezetőségét és írásbeli jelentést kért Slobodanka Beuković igazgatótól.

Az írásbeli nyilatkozatban, melyet az igazgatónő írt alá, az áll, hogy 2022. június 22-én értesítették arról, hogy az előcsarnokban található József Attila-mellszobrot megrongálták, és már másnap megtekintették a térfigyelő kamerák felvételeit. Megállapították, hogy a kamera hatósugara nem fedi azt a helyet, ahol a mellszobor található és konzultációt folytattak a rendőrség képviselőivel. Ugyanakkor a mellszobrot elszállították restaurálásra, majd 2022. június 27-én visszahelyezték az előcsarnokba.


Forrás: Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A titkárság felvételeket is kapott a restaurált szoborról, amelyek alapján megállapította, hogy József Attila neve csak szerb nyelven és cirill betűkkel van feltüntetve. Úgy vélik, hogy a költő nevét midenképpen szükséges magyar nyelven is kiírni –  áll a tájékoztatási eszközöknek eljuttatott közleményben, amelyet Szakállas Zsolt, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság vezetője írt alá,

Forrás: Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..