home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Jövőbe mutató tudás
Szakáll Laura
2021.09.10.
LXXVI. évf. 36. szám
Jövőbe mutató tudás

Nyílt napokat tart a Logiscool Szabadkán. Az oktatási központ szeptember 25-éig várja a leendő diákokat. A Logiscool egy nemzetközi programozóiskola, mely 2014-ben alakult meg Magyarországon, és ma már húsz országban van jelen. A jövőbe mutató tudást nyújtó közösség több mint 100 000 tanulót számlál.

Szerbiában öt iskola működik a hálózat részeként, Szabadkán kívül Újvidéken, Óbecsén, Zentán és Magyarkanizsán is fogadják a gyerekeket. Az oktatási program mögött a világ legnagyobb IT-cégei állnak. A tanítási módszerek korszerűek, az előadók folyamatosan követik a trendeket.

— Az IT világa fejlődik a leggyorsabban, fontos, hogy ezt a gyerekek minél korábban megismerjék, elsajátítsák a szükséges tudást ezen a területen — mondja Rózsa Zsombor, a Logiscool szerbiai iskolahálózatának igazgatója. — Mi minden korosztályt megszólítunk, héttől tizennyolc éves korig. Külön programunk van azoknak a gyermekeknek, akik még csak most ismerkednek az írással, a számolással. A másik nagy csoportot azok alkotják, akik már készen állnak a programozás komoly feladataira, majd létezik egy továbbfejlődési lehetőség, amikor az érdeklődők bepillanthatnak az összetettebb programozási platformokba. Egyéb kurzusaink is vannak, mint például a videóvágás, a robotika vagy az új programunk, a Digital Discovery, mellyel a gyerekek átfogó tudást kapnak a digitális világról. Egy kis képszerkesztés, videószerkesztés, számítógéphasználat és sok egyéb. Hétvégén pedig rendszeresen tartunk műhelymunkát. Jövőbe mutató tudást adunk a tanulóinknak. A szabadkai központunknak a múlt évben 130 diákja volt. A találkozókat igyekszünk rugalmasan megoldani, figyelembe vesszük, hogy a gyerekeknek milyen az időbeosztásuk. A 90 perces foglalkozás alatt valójában idevarázsolunk egy programozóirodát. Nem azt érzik, hogy iskolában vannak, hanem egy csapat tagjaként tudományos fejlesztői feladatot oldanak meg. Amikor kész a projektum, indul a tesztelés, melynek nagyon fontos a pedagógiai oldala, mert rávezetjük a gyerekeket arra, hogy közösen találjuk meg, hol a hiba. Úgy mennek haza, hogy például a videójátékuk tökéletesen működik, vagyis megvan a sikerélményük.

A szabadkai Logiscool a programozás iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket várja a nyílt napokra, hogy megtekinthessék, hogyan folyik egy-egy foglalkozás az oktatási központban.

— A nyílt napokon 60 perces órát tartunk, melyen a gyerekek nagy élményben részesülnek. Azonnal kipróbálhatják a videójátékok készítését, az ő szintükön bemutatjuk, hogyan működik egy programozóiroda vagy játékfejlesztő cég. A szülőknek ezzel párhuzamosan szakmai prezentációval készülünk, részletesen bemutatjuk, milyen fejlesztésen esnek át a gyerekek, mik azok a szellemi kompetenciák, amelyeket megcélzunk, hogyan kerül be a lexikális tudás a programozásba, hogyan lesz a fizikaórán tanult definícióból virtuális élmény, illetve milyen digitális írástudást fognak elsajátítani. Biztatnám a szülőket, hogy hozzanak jó döntést, jöjjenek el a gyerekeikkel, mert nagymértékben meghatározza a gyerek jövőjét az, hogy iskola után milyen programokra látogat. A digitális írástudás ma már alapkövetelmény. Ha a jövőbe tekintünk, akkor azt látjuk, hogy tíz-húsz év múlva nem lesz olyan munkahely, amelyet enélkül be lehetne tölteni.

Fotók forrása: Logiscool 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..