home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Jóváhagyta a brit parlament a Brexit-megállapodást
MTI
2020.12.31.
LXXV. évf. 53. szám
Jóváhagyta a brit parlament a Brexit-megállapodást

Az egyezményt az Európai Parlamentnek is ratifikálnia kell még, de az EU szabályai alapján a megállapodás az új év első napján is érvénybe léphet, miután azt a tagországok egyhangúlag jóváhagyták.

Jóváhagyta a brit parlament az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti megállapodást, amely az egymás közötti kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeit tartalmazza. II. Erzsébet királynő formális beleegyezésével az egyezmény hajnalban törvényerőre emelkedett, így a brexit utáni viszonyrendszer szabályainak törvényi előkészítése brit részről befejeződött.

Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Távozásának napján tizenegy hónapos átmeneti időszak kezdődött, amely ma jár le. Ez azt jelenti, hogy péntektől az Egyesült Államokat a megállapodáson kívül nem fűzik formális szálak az Európai Unióhoz. Ennek egyébként egyik fő eleme egy szabadkereskedelmi egyezmény, amely vám- és kvótamenetes kereskedelmet biztosít az Egyesült Királyság és az EU kétoldalú áruforgalmában.

Fotó: Tanjug/AP/Jessica Taylor/UK Parliament

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..