home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Jöttek, láttak, matekoztak
-kzs-
2012.12.19.
LXVII. évf. 51. szám
Jöttek, láttak, matekoztak

A X. Fekete Mihály matematikaverseny eredményei — Zentán, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban és Kollégiumban tartották meg a X. Fekete Mihály matematikaversenyt az általános iskolák felsősei, illetve a középiskolások számára.

A versenyre azok a diákok kaptak meghívást, akik a legkiválóbb teljesítményt nyújtották az előzőleg tartott négyfordulós tesztelésen. A húsz legjobb versenyző jogot szerzett a 22. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen való részvételre a jövő év tavaszán, Győr városában.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen az Alkotóház zsúfolásig megtelt termében, Kormányos Róbert, az iskola igazgatója megköszönte a tanulók részvételét, a felkészítő tanárok munkáját, a szponzorok segítségét, és felhívta a figyelmet a tehetséggondozás fontosságára.
A X. Fekete Mihály versenyt segítette a Bolyai Farkas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, a Magyar Nemzeti Tanács, a zentai cukorgyár, az NLB Bank zentai fiókja és Zenta város önkormányzata.
A legjobbak emléklapot és ajándékkönyveket kaptak, az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályainak legjobbjai pedig meghívást is a téli matematikai táborba, illetve a felvételi előkészítő előadásokra a Bolyai-gimnáziumba.
Mint megtudtuk, a Bolyai-gimnázium kérelemmel fordult az MNT-hez, hogy kerüljön be a verseny a kiemelt rendezvények sorába, hiszen immár tizedik alkalommal rendezték meg.
A X. Fekete Mihály Emlékversenyen a következő eredmények születtek: A hetedikesek közül I. díjat kapott: Makán Albert, Szervó Mihály Á. I., Muzslya. II. díjasok: Kovács Imola, Sonja Marinković Á. I., Nagybecskerek és Csizmadia Klaudia, Majsai Úti Á. I., Szabadka. III. díjat kapott: Lázár Júlia, Sonja Marinković Á. I., Nagybecskerek és Szvoreny Viktor, Novak Radonjić Á. I., Mohol.
A nyolcadikosok mezőnyében I. díjat kaptak: Szögi Evelin, Kis Ferenc Á. I., Orom és Fenyvesi Abigél, November 11. Á. I., Zenta. II. díjasok: Szalai Natália, Miroslav Antić Á. I., Palics, Korhecz Réka, Miroslav Antić Á. I., Palics és Fa Dávid, Majsai Úti Á. I., Szabadka. III. díjat kapott: Toldi Teodóra, Csokonai Vitéz Mihály Á. I., Felsőhegy és Molnár Aurél, Október 10. Á. I., Horgos.
A 9. évfolyamból I. Kőrösi Ágota, Műszaki Iskola, Ada. II. díjat kaptak: Apró Alexandra, Dobó Márk és Kálmán Szilárd. III. díjat kapott: Borsos Teodóra, Terhes Balázs, Horti Katalin és Szkocsovszki Zsolt, mindannyian a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulói.
10. évfolyam: I. Szilágyi Krisztina J. J. Zmaj Gimnázium, Újvidék és Kovacsics Flórián, Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék. II. díjasok: Vrábel Máté Dávid, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kanalas Dávid, Matematikai Gimnázium, Belgrád. III. díjat kaptak: Kovacsics Viola, Svetozar Marković Gimnázium Újvidék, Téglás Ervin, Csipak Levente és Tűri Erik, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai.
11. évfolyam: I. Szilágyi Dániel, J. J. Zmaj Gimnázium, Újvidék. II. díjasok: Horti Krisztina, Bíró Dominik és Tokity Rudolf, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai. III. díjat kapott Mátéffy Kristóf, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulója.
12. évfolyam: I. Balzam Henrietta, III. Skultéti Anikó, mindketten a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai.
A bírálóbizottság értékelése alapján jövőre a Győrben sorra kerülő Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen a következő diákok képviselhetik a Délvidéket: Kőrösi Ágota, Apró Alexandra, Dobó Márk, Kálmán Szilárd, Borsos Teodóra (Szárits János Műszaki Középiskola, Szabadka), Zelenka Flóra (óbecsei gimnázium), Szilágyi Krisztina, Kovacsics Flórián, Vrábel Máté Dávid, Kanalas Dávid, Kovacsics Viola, Pletikoszity Árpád (Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka) Szilágyi Dániel, Horti Krisztina, Bíró Dominik, Tokity Rudolf, Mátéffy Kristóf, Balzam Henrietta és Skultéti Anikó.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..