home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Jótékonysági koncert készül Zentán
(Tha)
2024.04.01.
LXXIX. évf. 13. szám
Jótékonysági koncert készül Zentán

A zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ a Nemzetközi Vöröskereszt zentai szervezetével karöltve április 5-én, pénteken este hét órától jótékonysági koncertet szervez a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet javára. A hangversenyen Koncz Éva lírai szopránénekes vezetésével különleges zenetörténeti utazáson vehet majd részt a közönség.

Az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón Koncz Éva elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy segíthet a Kéz a kézben civil szervezetnek.

Koncz Éva Németországban, Dachauban született, ahol édesapja vendégmunkásként dolgozott. Az általános iskolai tanulmányait itthon végezte, majd a szabadkai zenei középiskola diákja volt. Később Münchenben a Richard Strauss Konzervatóriumban képezte magát. Jelenleg az éneklés mellett énektanárként is dolgozik.

A koncertről elárulta, a barokktól kezdve a klasszicizmuson keresztül az operettek és a musicalok világába kalauzolja majd el a közönséget. A programot Világos Renátával, az adai Bartók Béla Zeneiskola harmonika- és zongoratanárnőjével és Morvai Nagybali Tamarával az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársával állította össze.

Ivković Tuza Valentina, a Kéz a kézben civil szervezet egyik nevelője a munkájuk kapcsán kiemelte, hogy napi szinten foglalkoznak a sérült fiatalokkal. Nagyon fontosnak tartják, hogy közösségbe járjanak, barátkozzanak, emellett a fejlesztésekben is részt vesznek. Jeles napokra és ünnepekre műsorokat állítanak össze, a kézműves műhelymunkákon főleg újrahasznosított anyagokból készítenek ajándéktárgyakat, és minden évben falinaptárt is kiadnak.

–Zentaiként nagyon fontosnak tartom, hogy a helyi civil szervezeteket segítsük. A kis zsinagóga teljes körű felújítása tavaly fejeződött be, most az a feladatunk, hogy az épületben közösségi eseményeket szervezzünk, élettel töltsük meg azt. Ezzel a koncerttel nem csak a város kulturális sokszínűségéhez járulunk hozzá, hanem segítünk is – hallottuk Burány Hajnalkától, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ megbízott igazgatójától.

Fényképezte: Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..