Jótékonysági akció a hőlégballon fesztiválon

Jótékonysági akció a hőlégballon fesztiválon

Zentán, a városnapi eseménysorozat keretében rendezik meg a XVI. Nemzetközi Hőlégballon Fesztivált és Versenyt.

A szervezők minden napra megpróbálnak látványosságot biztosítani, illetve kellemes élményt nyújtani a polgároknak. Idén 14 hőlégballon jelenik majd meg Zenta égboltján, köztük a Szent Korona ballon, amely valóságos remekműnek számít.

A fesztivál programja szeptember 5-én, csütörtökön kezdődik a Sportcsarnokkal szembeni töltés mellett, amikor 20 órától a ballonfáklyázást tekinthetik meg az érdeklődők. Az esti műsorban bemutatkoznak a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőrei, a zenét Dj Saci és Vučko szolgáltatja.


Herédi Krisztián felvétele

A hőlégballonok felszállását szeptember 6-án, pénteken és 7-én, szombaton 18 órától kísérhetik figyelemmel a jelenlévők. Pénteken három ballon a helyszínen marad, ugyanis az idei programba is beiktatták a kötött repülést, vagyis az úgynevezett függeszkedést gyerekek számára.

Kosiczky András, a zentai községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja és a Zentai Hőlégballon Klub elnöke elmondta, a népszerű eseményt ezúttal jótékonysági akcióval kapcsolták egybe. A gyerekek 100 dináros jegy megváltásával szállhatnak be a kosárba, a befolyó összeget pedig a helyi Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesület és a Zentai Vöröskereszt között osztják szét.

A témával kapcsolatos sajtótájékoztatón Milan Muškinja, a Zentai Vöröskereszt titkára, és Pető Beáta, a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesület alelnöke köszönte meg a rendezvény szervezőinek, hogy rájuk gondoltak, és mindketten kifejtették, a támogatás jó helyre kerül.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jótékonysági akció a hőlégballon fesztiválon
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Jótékonysági akció a hőlégballon fesztiválon
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink