Jótékonykodással bővül a könyvtár
Tóth Lívia
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám
Jótékonykodással bővül a könyvtár

A Dáridó citerazenekarMásodik alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a helybeli művelődési házban a tornyosi fiókkönyvtár, bevételét pedig a polcrendszer bővítésére fordítja. A vendégeket, Zenta város önkormányzatának képviselőit, a helyi közösség tanácsának tagjait és elnökét, a magy...

A Dáridó citerazenekar

Második alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a helybeli művelődési házban a tornyosi fiókkönyvtár, bevételét pedig a polcrendszer bővítésére fordítja. A vendégeket, Zenta város önkormányzatának képviselőit, a helyi közösség tanácsának tagjait és elnökét, a magyarországi Iglo település polgármesterét és képviselőtársait, valamint a közönséget és a fellépőket Bencsik Katalin, a könyvtár vezetője köszöntötte.
- Emlékeznek még arra, milyen lerobbant állapotban volt ez az épület? Hány napon át dolgoztunk, hogy ilyen köntöst vegyen magára? Hány öltést kellett ölteniük a kézimunkázó asszonyoknak, amíg elkészültek az ablakokat díszítő függönyök? Mint szülő a gyermekét, úgy csinosítjuk, ruházzuk mi ezt az intézményt, könyvtárunkat, hogy minél szemrevalóbb legyen. Hadd nőjön, gyarapodjon még sokáig a magunk, gyermekeink és majdan unokáink örömére - mondta a jelenlévőknek, majd átadta a szót Kormányos Katona Gyöngyinek, a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ igazgatójának, aki többek között ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a rendezvényt:
- Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert az elmúlt 15-16 év történései mély nyomot hagytak a kultúrában is, és a 21. század küszöbén jótékonysági koncert útján kell összegyűjteni egy polcrendszerre a pénzt, amely a nyugati országokban alapeszköznek számít, és könnyűszerrel megvásárolhatják. Ugyanakkor a másik szemem meg nevet, mivel nagyon örülök, és hálás vagyok azért, hogy ilyen szép számban összejöttek, hiszen ez azt jelenti, hogy ma este Önök jó szándékukkal és segítőkészségükkel szeretnék támogatni a könyvtárukat.
Juhász Attila polgármester üzenetét Barsi Márta tolmácsolta, majd elsőként az óvodásoknak szólt a taps azért a körjátékért, amelyet Sinkovics Judit és Homolya Gizella óvónők vezetésével játszottak. A műsorban bemutatkozott a dunaszentgyörgyi női kórus, Micsik Béla hangszerszólista, Czérna Miklós mesemondó, Rácz Szabó József és Jelena Lazić, az újvidéki Fiesta táncklub párosa, a péterrévei Tisza néptáncegyüttes, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola kis zenekara és a szintén helybeli Ady Endre Művelődési Egyesület Dáridó citerazenekara.
A hangulatos est végén kiderült, az önkéntes adományokból és a tombolajegyek eladásából 15 ezer 360 dinár gyűlt össze, de ezt az összeget kiegészíti majd az önkormányzat tízezer dináros támogatása.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..