home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Jótékonykodással bővül a könyvtár
Tóth Lívia
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám
Jótékonykodással bővül a könyvtár

A Dáridó citerazenekarMásodik alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a helybeli művelődési házban a tornyosi fiókkönyvtár, bevételét pedig a polcrendszer bővítésére fordítja. A vendégeket, Zenta város önkormányzatának képviselőit, a helyi közösség tanácsának tagjait és elnökét, a magy...

A Dáridó citerazenekar

Második alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a helybeli művelődési házban a tornyosi fiókkönyvtár, bevételét pedig a polcrendszer bővítésére fordítja. A vendégeket, Zenta város önkormányzatának képviselőit, a helyi közösség tanácsának tagjait és elnökét, a magyarországi Iglo település polgármesterét és képviselőtársait, valamint a közönséget és a fellépőket Bencsik Katalin, a könyvtár vezetője köszöntötte.
- Emlékeznek még arra, milyen lerobbant állapotban volt ez az épület? Hány napon át dolgoztunk, hogy ilyen köntöst vegyen magára? Hány öltést kellett ölteniük a kézimunkázó asszonyoknak, amíg elkészültek az ablakokat díszítő függönyök? Mint szülő a gyermekét, úgy csinosítjuk, ruházzuk mi ezt az intézményt, könyvtárunkat, hogy minél szemrevalóbb legyen. Hadd nőjön, gyarapodjon még sokáig a magunk, gyermekeink és majdan unokáink örömére - mondta a jelenlévőknek, majd átadta a szót Kormányos Katona Gyöngyinek, a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ igazgatójának, aki többek között ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a rendezvényt:
- Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert az elmúlt 15-16 év történései mély nyomot hagytak a kultúrában is, és a 21. század küszöbén jótékonysági koncert útján kell összegyűjteni egy polcrendszerre a pénzt, amely a nyugati országokban alapeszköznek számít, és könnyűszerrel megvásárolhatják. Ugyanakkor a másik szemem meg nevet, mivel nagyon örülök, és hálás vagyok azért, hogy ilyen szép számban összejöttek, hiszen ez azt jelenti, hogy ma este Önök jó szándékukkal és segítőkészségükkel szeretnék támogatni a könyvtárukat.
Juhász Attila polgármester üzenetét Barsi Márta tolmácsolta, majd elsőként az óvodásoknak szólt a taps azért a körjátékért, amelyet Sinkovics Judit és Homolya Gizella óvónők vezetésével játszottak. A műsorban bemutatkozott a dunaszentgyörgyi női kórus, Micsik Béla hangszerszólista, Czérna Miklós mesemondó, Rácz Szabó József és Jelena Lazić, az újvidéki Fiesta táncklub párosa, a péterrévei Tisza néptáncegyüttes, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola kis zenekara és a szintén helybeli Ady Endre Művelődési Egyesület Dáridó citerazenekara.
A hangulatos est végén kiderült, az önkéntes adományokból és a tombolajegyek eladásából 15 ezer 360 dinár gyűlt össze, de ezt az összeget kiegészíti majd az önkormányzat tízezer dináros támogatása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..