home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Jótékonykodás és ajándékozás
B. T., M. A., k-ko
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Jótékonykodás és ajándékozás

A VMSZ muzslyai Női Fórumának tagjai csereakciót szerveztek. Győri Csilla a megmozdulásról elmondta: sokszor fejtörést okoz, hogy mit vegyünk barátainknak, szeretteinknek ajándékba, miközben otthonunkban összegyűlik számos olyan tárgy, amelyet sajnálunk kidobni, de már nincs szükségünk rá.

— A pénztelenség időszakát éljük, ezért született meg az ötlet, hogy ily módon próbáljunk meg segíteni a családoknak. Kiváló alkalom volt ez arra, hogy a fölöslegessé vált, de jó állapotban levő tárgyainkat elcseréljük. Örülök, hogy  polgártársaink felismerték az akció emberbaráti üzenetét.

A szervezők elmondták azt is, hogy a megmaradt ruhaneműt és egyéb tárgyakat további jótékonysági rendezvényeken osztják szét a rászoruló családok között.

Szintén a VMSZ muzslyai Női Fórumának jóvoltából a helyi Szervó Mihály Általános Iskola keretében működő kézimunkacsoport könyvcsomagot, a helyi Ifjúsági Fórum pedig egy CD-lejátszót kapott ajándékba. Az utóbbit annak reményében adományozták, hogy hamarosan jótékonysági esteket, ingyenes bulikat szerveznek, ezzel elősegítve az ifjúság tevékeny részvételét a helyi közösség mindennapjaiban.

Az ajándékokat Győri Csilla adta át mgr. Hallai Zoltánnak, az iskola igazgatójának és Borbély Tivadarnak, a helyi közösség ifjúsággal megbízott tanácstagjának.

*
A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület legutóbbi műsorában a legkisebbeké volt a főszerep. Felléptek Mómity Éva tanítónő diákjai, majd a Tiszagyöngye ME citeracsoportja dél-alföldi népdalokkal kedveskedett a jelenlevőknek. Telt ház előtt mutatkoztak be a törökkanizsai alapfokú zeneiskola növendékei és a helyi Quick Dance tánccsoport tagjai is. Citerán játszott Pálfi Antónia, aki a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület színeiben az idén első helyezést ért el a Szólj, síp, szólj! vetélkedőn, fellépett továbbá a csókai Pilike leánynépdalkórus, illetve somogyi táncokat mutattak be a törökkanizsai Tiszavirág népi táncegyüttes tagjai.

A színház előcsarnokában önkéntes adományokat is gyűjtöttek egy beteg kisbaba gyógykezelésére.
*
Az öt éve működő Muzslya Motorosklub mintegy 40 tagot számlál, és évente több alkalommal is jótékonykodnak a tagjai. Húsvét és karácsony idején ellátogatnak az óvodásokhoz, és ajándékokkal lepik meg őket, ezenkívül a tagság 90 százaléka rendszeres véradó is.

Legutóbb a muzslyai születésű, de 23 éve Németországban élő Kaip Tibor jóvoltából adományoztak mezeket a Lehel Labdarúgóklub játékosainak. Kaip Tibor valamikor a Lehelben játszott, most pedig a Straubing Labdarúgóklub öregfiúk csapatát vezeti. Összeválogatta, és elhozta Muzslyára csapata még használható, jó állapotban levő mezeit. Az ajándékot ifj. Tápai János, a Lehel LK elnökségi tagja vette át és köszönte meg, majd elmondta: a klub nagyon rossz anyagi helyzetére való tekintettel minden támogatásnak örülnek. Szabó Jánostól, a motorosklub tiszteletbeli elnökétől megtudtuk, hogy a többi helyi szervezeten is segíteni szeretnének. Az idei, sorrendben ötödik motorostalálkozójuk dátuma is közeledik, július utolsó hétvégéjén a motorosokon kívül a Lehel sportközpontba várnak minden szórakozni vágyót is.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..