home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Jót, jól és közös akaraton!
Írta és fényképezte: Martinek Imre
2016.12.14.
LXXI. évf. 50. szám
Jót, jól és közös akaraton!

Temesvárott tanácskoztak a dél-alföldi régió civil szervezetei

Szeged és Arad után harmadik alkalommal tartottak régiós tanácskozást a dél-alföldi régió magyar civil szervezeteinek vezetői és képviselői. A családi hangulatú találkozóra december 13-án került sor Temesvárott, a Béga-parti város Bartók Béla Elméleti Líceumában.

„Három országban, a dél-alföldi régióban élő magyarság honismereti tevékenységet folytató civil szervezeteinek létérdeke, hogy egymásról tudva, esetleg egymást erősítve tervezzék meg az identitást, az összetartozást szolgáló honismereti tevékenységet, s ha van ereje a civil összefogásnak, akkor hálózati működést és középtávra szóló régiós honismereti stratégiát valósítsanak meg.” — állt abban a meghívóban, amely alapján az anyaországból, a romániai Bánságból, illetve Vajdaság több alrégiójából végül mintegy félszáz részvevő érkezett az idei évet záró baráti eszmecserére. A tanácskozás kiemelt témái közé tartozott a civil szervezetek működtetése, fenntartása, a szerveződés és az irányítás kérdései, továbbá a nevezett institúciók horizontális, vertikális és regionális kapcsolati hálózatainak kiépítése, illetve azok hatékony egybekapcsolási módozatainak megvitatása. Közművelődési intézményekkel, iskolákkal, önkormányzatokkal, más civil szervezetekkel és támogatókkal.                                                                

A teljes helyszíni jegyzetünket lapunk egyik soron következő számában  olvashatják.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..