home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Jónak lenni jó! – Eredményesen zárult a közmédia jubileumi jótékonysági kampánya
MTVA
2022.12.19.
LXXVII. évf. 50. szám
Jónak lenni jó! – Eredményesen zárult a közmédia jubileumi jótékonysági kampánya

Több mint 180 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tizenegyéves Jónak lenni jó! karitatív akciójában. A gyűjtés kedvezményezettje ezúttal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét segítő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) volt.

A közmédia december 18-án egész napos műsorfolyamban számolt be idei kezdeményezéséről, és biztatta adakozásra közönségét. Siklósi Beatrix a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója elmondta: a Jónak lenni jó! a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is ugyanúgy tömegeket szólított meg, mint a korábbi években. Hangsúlyozta, hogy a nehéz pénzügyi, gazdasági helyzet és bizonytalanság, ellenére az emberek hívták az adományvonalat, telefonáltak a stúdióba, és folyamatosan érkeztek a felajánlások.


Siklósi Beatrix (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnöke nagyszerűnek nevezte az elmúlt két hónapot, amelyben – mint felidézte – sikerült széles tömegekkel megismertetni a látássérült emberek nehézségeit. Nagy Sándor köszönetet mondott a felajánlásokért, amelyeknek köszönhetően szervezetük tovább működtetheti speciális programjait. AZ MVGYOSZ elnöke külön megköszönte a közmédia támogatását, és úgy fogalmazott: a kampánynak köszönhetően sikerült megmutatniuk az igazi arcukat.  

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója az idei Jónak lenni jó!-t lezáró műsorban elmondta, hogy a közmédia számára kiemelten fontos, hogy minden évben bemutassa és támogassa azokat a szervezeteket, amelyek segítő munkája mögött emberek és sorsok vannak. Jónak lenni jó! közössége folyamatosan bővül, amellyel jó példát mutathatunk, és amelyet sokan tudnak követni” – hangsúlyozta Papp Dániel, aki a műsorban bejelentette, hogy a közmédia jövőre is meghirdeti a karitatív akciót.


Papp Dániel (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A MVGYOSZ adományvonala továbbra is elérhető: hívásonként 500 forinttal a 13600-as telefonszámon, a 96-os azonosító megadásával lehet segíteni, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Továbbá év végéig lehetőség van megvásárolni azokat a fix áron felajánlott tárgyakat is, amelyek eddig még nem találtak gazdára – ezek megtekinthetők a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon. 


Szalai Ádám (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..