Jónak lenni jó! – Benkő László családja is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz
MTVA
2020.12.04.
LXXV. évf. 49. szám
Jónak lenni jó! – Benkő László családja is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz

Az Omega együttes nemrég elhunyt billentyűse is aktív támogatója volt a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának. Benkő László családja folytatni szeretné ezt a hagyományt, ezért egy egyedi tervezésű fellépőruhát ajánlott fel az idén az autistákat támogató jótékonysági akció számára.

Az Omega alapítójának, Benkő Lászlónak az Omega Oratórium templomi-koncertsorozatra készült egyedi tervezésű fellépőruháját bocsátja licitre a család a Jónak lenni jó! december 20-i műsorában, 200 ezer forintos induló árral.

„Néhány napra rá, hogy Aput elvesztettük, már megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy a személyes tárgyai közül valamit jótékony célra ajánlanánk fel, hiszen elsöprő szeretet és tisztelet áradt felé mindenhonnan, ahogy a szomorú hír bejárta a sajtót. Amikor Édesanyámmal Apu utolsó útjára kellett ruhát választanunk, kezünkbe került ez az egyedi tervezésű, igazán különleges fellépő kabát, melyet az Omega Oratórium templomi turné alatt viselt és egyértelművé vált számunkra, hogy tökéletes választás. Köztudott volt, hogy boldogan csatlakozott hasonló kezdeményezésekhez, ahogy a Jónak lenni jó! múlt évi műsorának is felajánlott egy dedikált Omega-festményt. Biztos vagyok benne, hogy büszkén venne részt idén is a kampányban, ha még megtehetné, és emlékéhez méltón cselekszünk ezzel a felajánlással” – fogalmazott Benkő Dóra, a legendás billentyűs lánya.

“Elmondhatatlanul hálásak vagyunk Benkő László családjának és megtisztelőnek érezzük, hogy ebben a rendkívül nehéz időszakban is mellénk álltak és egy ilyen különleges felajánlással támogatják jótékonysági akciónkat. Hatalmas segítséget jelent és közelebb visz az alapítvánnyal közös célunkhoz. Én személyesen is jó barátságban voltam Benkő Lászlóval, így nehéz szívvel vesszük át ezt az adományt” – reagált Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

A Jónak lenni jó! kampány adományvonalán érkezett támogatások összege már túllépte a 30 millió forintot, az idei akcióval az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulnak hozzá. Továbbra is várják a felajánlásokat: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

Az idei adománygyűjtés december 20-án zárul, amikor valamilyen formában a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..