Jónak lenni jó!
MTVA
2020.11.24.
LXXV. évf. 47. szám
Jónak lenni jó!

Életre szóló élményekkel gazdagodnak az autista gyermekek

Egy hét alatt duplájára nőtt a Jónak lenni jó! kampány adományvonalán keresztül érkezett támogatások összege, így már több mint 20 millió forint gyűlt össze az Együtt az Autistákért Alapítvány számára. A közmédia jótékonysági akciója keretén belül azonban nemcsak anyagi támogatást, de – hírességekkel karöltve – életre szóló élményeket is szeretne nyújtani az autista gyermekeknek.

„Hihetetlen, hogy csupán egy hét leforgása alatt a duplájára nőtt a támogatások összege! Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki ha csak egy hívással vagy SMS-sel is, de a kezdeményezés mellé állt. Minden egyes forint óriási segítséget jelent és közelebb visz az alapítvánnyal közös célunkhoz: az autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához” – mondta Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! kampány projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Az adományvonalon továbbra is várják a felajánlásokat: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítványt.

A jótékonysági akció szervezőinek az anyagi támogatáson felül eltökélt céljuk továbbá, hogy felejthetetlen élményekkel is gazdagodjanak az autista gyermekek. A különleges kezdeményezéshez ismert emberek – köztük sportolók és művészek – is csatlakoztak, így a gyerekek olyan hírességekkel találkozhatnak és vehetnek részt közös programokon, mint Hosszú Katinka, Nagy Sándor, Fucsovics Márton, Gianni Annoni vagy Dzsudzsák Balázs. Ezeknek az álmoknak a valóra váltásában Harsányi Levente, a Petőfi Rádió műsorvezetője segédkezik.

„Nagyon megható látni a gyerekek arcán azt a határtalan boldogságot, amit a példaképükkel való találkozás okoz. Fantasztikus érzés részt venni ezeknek az álmoknak a megvalósításában, lelkileg megtisztulva fejezzük be a forgatásokat. Lehet, hogy ez most fellengzősen fog hangzani, de őszintén így érzem: amikor utunk végéhez érünk, ezek lesznek a fontos pillanatok, ezekre fogunk visszaemlékezni” – fogalmazott Harsányi Levente.

A rendhagyó találkozásokról készült kisfilmek az idei adománygyűjtés zárónapján december 20-án kerülnek adásba – ezen a napon a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..