home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Jól halad a zentai Thurzó-iskola felújítása
Tóth Lívia
2020.02.05.
LXXV. évf. 6. szám
Jól halad a zentai Thurzó-iskola felújítása

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola felújítási munkálatait tavaly júliusban kezdték meg. Az itt tanuló diákokat a folyamatban lévő beruházás idejére a Stevan Sremac és Petőfi Sándor Általános Iskolákban helyezték el.


Herédi Krisztián felvételei

Az épület teljes körű renoválása várhatóan május végén fejeződik be, így a diákok megújult iskolában kezdhetik majd szeptemberben a következő tanévet.

Az elmúlt hónapokban megtörtént a teljes padlózat és a tető cseréje, az új nyílászárók beszerelése, a falak lefestése. Miután a mesterek elhelyezik a melegítőtesteket, még egy réteg festéket kapnak a belső felületek. Megkezdődött az udvar rendbetétele is, ahol új sportpályát alakítanak ki. A munkálatokat az elmúlt napokban megtekintette Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Az objektum felújítása több mint 270 millió dinárból valósul meg. A beruházást a Szerb Köztársaság támogatta, az előkészítési illetve a befejezési munkálatokat pedig az önkormányzat pénzelte. Emellett az iskola bejárata feletti fő homlokzatot két évvel ezelőtt közel 15 millió dinárból újították fel.

A Thurzó Lajos Általános Iskolának több mint 400 tanulója van, jelenleg Zenta községben ez a legnagyobb diáklétszámmal rendelkező intézmény.

Czegledi Rudolf polgármester reményét fejezte ki, hogy a munkálatok befejeztével az iskola olyan oktatási központként működhet majd, amely minden szempontból megfelel a huszonegyedik századi követelményeknek és eleget tesz a kor kihívásainak is.

Tandari Ferenc, a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, igyekeznek minden lehetséges pályázati forrást kiaknázni ahhoz, hogy új berendezéssel, modern technikai eszközökkel is gazdagítsák az iskolát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..