home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
Tóth Tibor
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!

Bábszínházzal, maskarás felvonulással, kiszebábégetéssel és táncházzal űzték el a telet Horgoson, a Falufarsang elnevezésű rendezvényen, melyet a művelődési ház szervezett.

Pókember, focista, kakas, királylány, rendőr, cowboy, tündér, űrhajós, csak néhány jelmez azok közül a remekművek közül, amelyekbe a horgosi gyerekek bújtak a Falufarsang alkalmával. A színvonalas műsor az adai Jancsi Bohóc Bábszínház Farsangoló nyulak című előadásával kezdődött, majd a Nepomuki Szent János Cserkészcsapat tagjainak közreműködésével a gyerekek szórakoztató játékokban és kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. Az ötletes jelmezekbe bújt mesehősök és figurák a Kamrás Együttes kíséretében, hangos kiabálás és csörömpölés közepette tettek egy kört a falu központjában, majd a művelődési ház előtt elégették a kiszebábut, és ezzel búcsút intettek a télnek.

Szécsi Zsolt, a Bartók Béla MME művészeti vezetője elmondta, több hiedelem és népszokás fűződik a farsanghoz, ők maskarában, kolompolva, mondókákkal riasztják el a telet és várják az újjászületést, a tavasz beköszöntét.

Sós Nóra, a művelődési ház programszervezője kiemelte, hagyományaink éltetését régóta fontosnak tartják, kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítanak ezzel az eseménnyel. A farsangi fánk elfogyasztása után a Bartók Béla MME és a Kamrás Együttes közreműködésével táncház kezdődött, ahol mindenki jól érezte magát. A felvételek a Falufarsangon készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..