home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Joe Biden megnyerte az elnökválasztást
Kartali Róbert
2020.11.12.
LXXV. évf. 46. szám
Joe Biden megnyerte az elnökválasztást

Biden kétpárti együttműködést szorgalmaz — Putyin és Macron is békítené a feleket Hegyi-Karabahban — Merkel szerint hamarosan meglesz az engedély az első oltóanyagokhoz

Biden kétpárti együttműködést szorgalmaz

Az amerikai elnökválasztásnak továbbra sincs hivatalos végeredménye, de az eddigi számok tükrében Joe Biden, a demokraták jelöltje lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. Biden győzelmét szinte már minden vezető amerikai hírcsatorna közölte, közben Donald Trump arra figyelmeztetett, hogy a választás még nem zárult le, szerinte ugyanis csalás történt, ezért a szavazatok újraszámlálását követeli, és perek sorozatát helyezte kilátásba. Eközben Joe Biden rámutatott, hogy 74 millió amerikai szavazott rá, többen, mint bármelyik elnökre az amerikai történelem során. Kétpárti együttműködést szorgalmaz, és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozza. Első feladatának a járvány elleni harcot tekinti, kiemelten kezelné az Egyesült Államokban meglévő rendszerszerű fajgyűlölet elleni küzdelmet, valamint a klímaváltozás visszaszorítását is. (MTI)

 

Putyin és Macron is békítené a feleket Hegyi-Karabahban

A két elnök aggodalmát fejezte ki az örmény és az azeri erők közötti súlyos összecsapások, valamint a szíriai és a líbiai harcosok jelenléte miatt a térségben. Az orosz elnök beszámolt francia kollégájának arról, hogy Moszkva milyen lépéseket tesz a tűzszünet végrehajtása érdekében, hogy a felek tárgyalásos úton rendezzék konfliktusukat. Azerbajdzsán és az örmény erők között már hatodik hete folyik a küzdelem, a hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó, de örmények lakta és a ’90-es évek háborúja után örmény ellenőrzés alatt álló Hegyi-Karabah térségében. Az összecsapásokban legalább 1000 ember meghalt, de a halálos áldozatok tényleges száma ennél valószínűleg sokkal magasabb. (MTI)

 

Merkel szerint hamarosan meglesz az engedély az első oltóanyagokhoz

A német szövetségi kormány reményei szerint „nagyon hamar” megkaphatják a forgalomba hozatali engedélyt az új típusú koronavírus elleni első oltóanyagok. Angela Merkel azt nyilatkozta, nem lesz rögtön elég vakcina a teljes német lakosság beoltására, ezért mérlegelni kell, hogy mely csoportok tagjai kaphatnak elsőként oltást, de az már tudható, hogy a legelsők között lesznek majd az ápolók, az orvosok és a leginkább veszélyeztetett csoportok tagjai. (MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..