home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Jó termés várható
(T. T.)
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
Jó termés várható

Az Arena Zabatkiensis Borlovagrend tagjai a királyhalmai Tonković borászatban tartották meg a hagyományos Vince-napi szőlőmetszést.

Az Arena Zabatkiensis Borlovagrend tagjai a királyhalmai Tonković borászatban tartották meg a hagyományos Vince-napi szőlőmetszést. Tavaly nem volt túl sikeres évük a borászoknak, hiszen előbb a fagy, majd később az aszály tizedelte meg a termést. A mondás szerint, ha Vince napján legalább annyira kisüt a nap, hogy a vitéz meglovagolhassa lovát, akkor a bor is édes lesz. Ha viszont egész nap esik az eső, akkor a bor nem lesz jó minőségű. Az idén Vince napján sem a nap nem sütött, sem az eső nem esett, a termelők mégis bíznak a jó termésben. A tíz hektár területű kadarkaültetvényen a próbametszést Petar Čuvardić végezte el, s megállapította: a tél eddig még nem okozott kárt a szőlőben, a vesszők beértek, a rügyek zöldek, s ha a vegetáció szakaszában sem lesznek kemény fagyok, akkor jó termés várható. A Kisvendéglőben megtartott Kövidinka-bálon a borlovagrend újabb taggal bővült: ünnepi szertartás közepette Miki Jevremovićot avatták borlovaggá. Utána Jevremović és Kotroba Júlia fellépésével folytatódott a báli mulatság, végül kihirdették a borverseny eredményét is. Az idén a tizennyolc bor közül Sinka Ferenc bora találtatott legjobbnak.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..