Jó szövegválasztás, művészi előadásmód

Jó szövegválasztás, művészi előadásmód

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Beszédművészeti Műhelye vajdasági szintű Tóth Ferenc Vers– és Prózamondó Szemlét hirdetett, amelyet október 28-án tartottak meg a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában.

A versenyen részt vehettek az általános iskola második, és a középiskola negyedik osztálya közötti tanulók, akiknek az anyanyelve magyar, és ezen a nyelven tanulnak. Ez mellett a szervezők szeretettel várták azokat a diákokat is, akik a magyar nyelvet anyanyelvápoló órákon, illetve környezetnyelvként sajátítják el. A jelentkezők két szabadon választott verssel vagy prózával nevezhettek be. Az egyik szöveget vajdasági magyar írótól, költőtől, a másikat az egyetemes magyar irodalomból kellett választani.A vetélkedő összegzéseként a bíráló bizottság tagjai a jó szövegválasztást, az érthető szövegmondást, a középiskolásoknál pedig a művészi előadásmódot dicsérték meg. Hozzáfűzték azt is, hogy egy-egy ilyen megmérettetésen nem kaphat mindenki díjat, de nyertesek mindazok, akik megérezték, milyen csodálatos dolog vers-, illetve prózamondással foglalkozni. Emellett az sem elvetendő szempont, hogy ezeken az eseményeken azok a gyerekek és fiatalok jönnek össze, barátkoznak egymással, akiket a költészet szeretete köt össze.

Kategóriánként a következő eredmények születtek:

Környezetnyelv és anyanyelvápolók: 1. Szalma Dóra és Džoganović Sofija, 2. Bajac Dunja, 3. Vasović Anđela, különdíj: Tepačević Jovana és Bencsik Miklós.

Alsósok: 1. Alács Varró Emese és Szatmári Lili, 2. Bába Lujza, 3. Domorád Dóra, különdíj: Pécsi Dominika.

Felősök: 1. Onhaus Erik, 2. Gyülvészi Réka, 3. Francia Flavie, különdíj: Miskolci Bálint.

Középiskolások: 1. Dupák Fanni, 2. Bagi Natália, 3. Varga Nikoletta.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Irodalom rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jó szövegválasztás, művészi előadásmód
Irodalom
Facebook

Támogatóink