home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Jó hangulatú alkotónap Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2009.06.03.
LXIV. évf. 22. szám
Jó hangulatú alkotónap Muzslyán

Egynapos tábort szervezett a Muzslyai Amatőr Képzőművész Klub (MAKK). Ezúttal 30 alkotó, zömmel amatőr képzőművész társalgott és festett a Petőfi Sándor MME udvarán és nyári színpadán. A rendezvényen nagyon barátságos hangulat uralkodott, ki-ki megtalálta a saját talpalatnyi helyét, de figy...

Egynapos tábort szervezett a Muzslyai Amatőr Képzőművész Klub (MAKK). Ezúttal 30 alkotó, zömmel amatőr képzőművész társalgott és festett a Petőfi Sándor MME udvarán és nyári színpadán. A rendezvényen nagyon barátságos hangulat uralkodott, ki-ki megtalálta a saját talpalatnyi helyét, de figyeltek egymásra is.
Meleghy Zsuzsanna tavaly szeptemberben részt vett az első tábor munkájában, akkor is és most is nagyon jól érezte magát. A beszélgetésünk alkalmával éppen egy tájképet festett. Elmondta, hogy nagyon szereti az ilyen összejöveteleket, mert sokat tanulhat másoktól, és ha valami újdonságot lát, azt hazaérve maga is tüstént kipróbálja.
Petrás Aranka egy tanyát választott témájául, mert szereti a hagyományos környezetet, a természetet. Leginkább a természetes anyagokkal szeret foglalatoskodni, gyékényből, csuhéból készít használati tárgyakat.
Horváth Rózsa rajzolt. Nem színekkel, hanem vonalakkal alkotott, vagyis kísérletezett. A 70-es években az akkori, muzslyai képzőművészeti tábornak is a résztvevője volt, díjat is kapott. Egyébként foglalkoztatóként dolgozik a nagybecskereki idősek otthonában. Agyagoznak, hímeznek, énekelnek vagy éppenséggel horgolnak, festenek, rajzolnak a bennlakókkal. Arra a kérdésre, mióta alkot, röviden annyit válaszolt: hosszú mese... Aztán hozzátette: véleménye szerint már gyermekkorában megmutatkozott a tehetsége, de sem a szülei, sem a tanárai nem karolták fel. Hamar elkerült az egyetemre, férjhez ment, gyermeke született, az élet másfelé vitte. A képzőművészet azonban mindig hiányzott neki.
Pálinkás Mária már nagyon sok virágkompozíciót, csendéletet festett meg, éppen ezért a táborban inkább tájképet választott. Kedvenc színe a sárga és a zöld, az ecset mellett szívesen használja a spachtlit is.
Rásevity Rózsika két és fél éve foglalkozik képzőművészettel, amióta unokájával együtt beiratkoztak a MAKK rajziskolájába. Amióta nyugdíjas, sokat alkot. Pasztellszínekkel dolgozik, kedvencei a lovak.
A fiatalok közül Séra Diannát szólaltattuk meg, aki készülődik a az újvidéki Művészeti Akadémia felvételi vizsgájára. A másodikos középiskolás Gera Karolina első ízben próbálkozott olajfestékkel, nagyon tetszett neki, és nem tartja nehéz technikának.
Hallai Mihály, a MAKK elnöke elmondta: az első táborban 28 alkotás született, közülük 24-et értékesítettek, az összegyűlt pénzt pedig az idei találkozó megszervezésére fordították.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..