home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Jó hangulatban, telt ház előtt
(Tha)
2008.05.28.
LXIII. évf. 22. szám
Jó hangulatban, telt ház előtt

Megtelt a színházterem - Szabó Attila fotójaÉlőújságot tartott Csókán a Hét Nap szerkesztősége, melynek a közönsége megtöltötte a művelődési ház nagytermét. Az esemény társszervezője a helybeli Móra Ferenc Művelődési Egyesület volt. A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Pászt...

Megtelt a színházterem - Szabó Attila fotója

Élőújságot tartott Csókán a Hét Nap szerkesztősége, melynek a közönsége megtöltötte a művelődési ház nagytermét. Az esemény társszervezője a helybeli Móra Ferenc Művelődési Egyesület volt. A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Pásztor Bálint köztársasági és Bús Ottó tartományi képviselő, Böröcz József, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Juhász Bálint és Talpai Sándor, a VMSZ alelnöke, Pál Károly, a VMSZ tanácstagja. A Hét Nap szerkesztőségéből Dudás Károly főszerkesztő, Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője, Szabó Attila fotóriporter és Perisity Irma külmunkatárs mutatkozott be.
A szép és igaz megismerésének lehetőségét megkaphatjuk az újságíró tollából, ugyanakkor a tánc, zene vagy akár egy szavalat révén is közelebb kerülhetünk ezekhez a fogalmakhoz -- mondta bevezetőjében Búzás Lívia. Tápai Tibor Wass Albert A bujdosó imája című versét szavalta el, a Rákóczi férfikórus pedig Sziveri Szabolcs vezetésével rabénekekkel állt az egybegyűltek elé. Szabó Regina Petőfi Sándor Szeget szeggel című költeményét mondta el, Korponai László egyik saját szerzeményét és Papp József Biztató című írását adta elő gitárkísérettel, majd a Kék cinkék irodalmi csoport tagjai a reneszánsz éve alkalmából Mátyás királyról szóló anekdotát olvastak fel. A Móra Ferenc Művelődési Egyesület Pilike énekcsoportja, melynek a vezetője Vas Brezovszki Tímea, a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn kiemelt arany oklevelet kapott, és részt vehet a Budapesten tartandó Vass Lajos Népzenei Vetélkedőn. Fellépésükkel ezúttal is nagy sikert arattak, akárcsak Marx Éva szavaló és a Csalogány asszonykórus, amelytől Tóth Rozália irányításával csókai dalokat hallhattunk. A műsorban helyet kapott Vajdaság egyik legnépszerűbb népzenei együttese, a Juhász zenekar is, valamint a Topogó és a Sóvirág tánccsoport. A gyerekek somogyi népi játékokat és táncokat, a nagyok mezőségi táncokat roptak, csoportvezetőik Vas Brezovszki Tímea és Vas Endre.
Tombolajegyek hiányában a Hét Nap, a Magyar Koalíció és a csókai borpince, a VMSZ, az Árok pékség és Oláj Ibolya ajándékait a közönség soraiból azok kapták, akik helyesen válaszoltak a feltett kérdésekre. Az érdeklődők az előcsarnokban a Móra Ferenc Művelődési Egyesület gyűjtő- és kézimunkacsoportjának az összeállítását, valamint a padéi Szarvák- és a tiszaszentmiklósi Sloga pékség termékbemutatóját tekinthették meg. Az ,,ehető kiállítás”-t a program után a jelenlévők jóízűen el is fogyasztották.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..