home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Jó étvágyat, Suarez!
2014.06.24.
LXIX. évf. 26. szám
Jó étvágyat, Suarez!

D csoport, 3. forduló: Olaszország–Uruguay 0:1 (0:0), C csoport. 3. forduló: Görögország–Elefántcsontpart 2:1 (1:0)

D csoport, 3. forduló

Olaszország–Uruguay 0:1 (0:0)

Natal, Arena das Dunas, 39 706 néző, vezette: M. Rodríguez (mexikói)

Góllövő: Godín a 81. percben.

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Balotelli (Parolo), Immobile (Cassano).

Uruguay: Muslera – Cáceres Giménez, Godín, Á. Pereira (Stuani) – Á. González, Arévalo, Lodeiro (M. Pereira), C. Rodríguez (Ramírez) – L. Suárez, Cavani.

Az olaszoknak elegendő lett volna a döntetlen is a továbbjutáshoz, a dél-amerikaiaknak pedig nyerniük kellett. Az olaszok ennek megfelelően főleg a védekezéssel törődtek, de az uruguayiak sem támadtak túl vehemensen. Egy órai játék után, amely alig hozott említésre méltó pillanatot, felcsillant a remény Uruguay előtt, hiszen Marchisio, talán kissé szigorúan, a kiállítás sorsára jutott. Lehet, hogy az uruguayi Suárezt is ki kellett volna állítani, amikor beleharapott Chiellini vállába. Ez nem idegen a Liverpool csatárától, ugyanis korábban már két alkalommal is kapott eltiltást harapásért. Végül kilenc perccel a rendes játékidő letelte előtt megszerezték a győztes gólt az uruk, miután Ramírez szöglete után Godín fejelt Buffon hálójába. A másik mérkőzésen Costa Rica és Anglia gólnélküli döntetlent játszott.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

A nyitókép Szalai Attila karikatúrája


C csoport. 3. forduló

Görögország–Elefántcsontpart 2:1 (1:0)

Fortaleza, Estádio Castelao, 59 095 néző, vezette: C. Vera (ecuadori)

Góllövők: Szamarisz a 42., Szamarasz (11-esből) a 93., illetve Bony a 74. percben.

Görögország: Karnezisz (Glikosz) – Toroszidisz, Manolasz, Papasztathopulosz, Holebasz – Szalpingidisz, Maniatisz, Karagunisz (Gekasz), Kone (Szamarisz), Hrisztodulopulosz – Szamarasz.

Elefántcsontpart: Barry – Aurier, K. Touré, Bamba, Boka – Tioté (Bony), Y. Touré, Die – Kalou, Drogba (Diomandé), Gervinho (Sio).

Nagy védelmi hiba után jutottak vezetéshez a görögök, miután Tioté eladta a labdát saját térfele közepén, Szamarisz pedig a labdát a kapus fölött a hálóba emelte. A görögök három alkalommal is a kapufát találták el, mégis az afrikaiak egyenlítettek: Kalou, Gervinho, Bony összjáték után utóbbi talált a hálóba és ezzel már az elefántcsontpartiak voltak a továbbjutók. Sőt, néhány perccel később egy gyors ellentámadás végén megszerezhették volna második góljukat is, de elpackázták a helyzetet. A 92. percben Szamarasz megadható, de nem egyértelmű tizenegyest harcolt ki, amit ő maga értékesített és ezzel továbblőtte válogatottját a legjobb tizenhat közé. A másik mérkőzésen Kolumbia 4:1 arányú győzelmet – Martínez 2, Cuadrado és Rodríguez 1-1 góljával, amire csak Okazaki válaszolt – aratott Japán felett. A csoportgyőztes Kolumbia mellett Görögország jutott tovább, a nyolcaddöntőben a görögök Costa Ricával, Kolumbia pedig Uruguayjal csap össze.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..