home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Jézus második megfeszíttetése
KOVÁCS Nándor
2006.04.11.
LXI. évf. 15. szám

Hogy ebben az összezilált értékrendben a hatvanévnyi intenzív kommunista agymosás után nehéz lesz emberséges módon újrakezdeni a magyar közösségi életet, azt sejteni lehetett a többpártrendszer újraindulásának már a másnapján. A magyar keresztény értékrendhez való kötődést hangoztatni ugyan hangozta...

Hogy ebben az összezilált értékrendben a hatvanévnyi intenzív kommunista agymosás után nehéz lesz emberséges módon újrakezdeni a magyar közösségi életet, azt sejteni lehetett a többpártrendszer újraindulásának már a másnapján. A magyar keresztény értékrendhez való kötődést hangoztatni ugyan hangoztatják választott vezetőink, mégis tartottak már polgármesterbált a nagyböjtben, és a város napjának - jóllehet címerébe Szent Teréz és Szűz Mária képét foglalták - a megünneplését folyamatosan hálaadó szentmise nélkül kezdik. Tavaly ft. Dobai István atya amiatt volt kénytelen tiltakozni, hogy legnagyobb vallási ünnepünk, a feltámadás örömünnepén a városi televízió emberi méltóságba gázoló pornófilmet sugárzott.
Az idén saját nemzettársaink aláznak meg bennünket. Az egyetlen napilapunk évfordulóját főszponzorként felvállaló Magyar Nemzeti Tanács és Szabadka önkormányzata szervezésében nagyszombaton az Omega-koncerttel csapolják meg a délvidéki magyarság egyébként is vékonyka zsebét és hitét. A magyar keresztények iránti toleranciából, a magyar nemzet lelki megújulásáért meghirdetett imaév iránti tiszteletből ezúttal is elégtelenre vizsgáztak elöljáróink. Újra bizonyították: a bal-liberális alapokon nyugvó életszemlélet számára a pénzen kívül nem létezik sem Isten, sem ember.
Míg a számunkra, magyar katolikusok számára oly fontos három szent nap iránti tiszteletet másoktól megköveteljük, addig a feltámadás éjszakáját saját nemzettársaink által irányított intézmények röhögve meggyalázzák. ,,Hány hét a világ, te bolond?' - kérdezte versében a hét torony foglya, József Attila. Nekünk, leszakított nemzetrészeknek, kisebbségbe taszított magyar közösségnek már megválaszolható lesz a kérdés, amennyiben sorsunk alakítását nemzetidegen szellemiséggel végzik. Akár fél kezünkön is megszámolhatjuk majd a hátramaradt hetek számát.
Csak reménykedni és bízni tudok abban, hogy még idejében jött egyházmegyéink csatlakozása a nemzeti imaévhez, mert lelki megújulás nélkül mi délvidéki magyarok csupán karikatúrái maradunk nemzetünknek. A jelek szerint a magyar világi elöljáróinknak ugyanis fontosabb Jézus Krisztus második megfeszítésében a közreműködő szerepét vállalni, semmint megmaradásunk érdekében tevékenykedni. A Jézus felett ítéletet mondó írástudókkal együtt vallják: ,,verjétek meg a pásztort, és szétszéled a nyája!" A multietnikus, multikulturális és multikonfesszionális elméletek szorgalmazása mellett most az Omega-koncert időzítésével akarják elorozni Júdás elől a harminc aranyat a bal-liberálisok, akiknek némi sejtésük azért van a magyar kereszténység nemzetmegtartó erejéről. Ezt igyekeznek pénzre váltani most Jézus Krisztus második megfeszítése körüli igyekezetükkel.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..