Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért

Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért

Hivatalosan is üzembe helyezték Tornyoson azt a jelzőlámpát, amely a helyi általános iskola közelében könnyíti meg elsősorban a gyalogosok átkelését az úttesten.


Herédi Krisztián felvételei

— Közlekedésbiztonsági szempontból vált szükségessé a villanyrendőr felállítása, hiszen a településen halad át az regionális út, ami összeköti Bánátot és a községet is a Budapest—Belgrád autópályával. A gyalogosok, és közöttük is a diákok érdekét tartottuk szem előtt, amikor meghatároztuk a jelzőlámpa helyét. Ez egy modern szerkezet, ha a gyalogos át szeretne menni az úton, be kell jelentkeznie, vagyis meg kell érintenie az oszlopon lévő rendszert. A beruházás értéke mintegy 2,5 millió dinár, ebből a tartomány 1,7 millió dinárt vállalt, a fennmaradt összeget és a tervdokumentáció költségeit az önkormányzat teremtette elő — hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől.

Cipó Igor, a VMSZ tornyosi helyi szervezetének az elnöke megjegyezte, lakossági fórumon indítványozták a helybeliek, hogy az iskolához legközelebbi átjárón villanyrendőrt helyezzenek el. Mint megjegyezte, a diákok az iskolakezdéskor kijönnek majd, és megtanulják helyesen használni a szemafort.

Kis Bicskei Árpád, a helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, az önkormányzat támogatásának köszönhetően tatarozzák a helyi közösség épületét, a közelmúltban a labdarúgó pályán építették ki 120 méter hosszan a kerítést, szeptemberben pedig egy 800 méteres dűlőút apró kővel való javítását, feltöltését tervezik.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink