home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért
Tóth Lívia
2019.07.06.
LXXIV. évf. 27. szám
Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért

Hivatalosan is üzembe helyezték Tornyoson azt a jelzőlámpát, amely a helyi általános iskola közelében könnyíti meg elsősorban a gyalogosok átkelését az úttesten.


Herédi Krisztián felvételei

— Közlekedésbiztonsági szempontból vált szükségessé a villanyrendőr felállítása, hiszen a településen halad át az regionális út, ami összeköti Bánátot és a községet is a Budapest—Belgrád autópályával. A gyalogosok, és közöttük is a diákok érdekét tartottuk szem előtt, amikor meghatároztuk a jelzőlámpa helyét. Ez egy modern szerkezet, ha a gyalogos át szeretne menni az úton, be kell jelentkeznie, vagyis meg kell érintenie az oszlopon lévő rendszert. A beruházás értéke mintegy 2,5 millió dinár, ebből a tartomány 1,7 millió dinárt vállalt, a fennmaradt összeget és a tervdokumentáció költségeit az önkormányzat teremtette elő — hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől.

Cipó Igor, a VMSZ tornyosi helyi szervezetének az elnöke megjegyezte, lakossági fórumon indítványozták a helybeliek, hogy az iskolához legközelebbi átjárón villanyrendőrt helyezzenek el. Mint megjegyezte, a diákok az iskolakezdéskor kijönnek majd, és megtanulják helyesen használni a szemafort.

Kis Bicskei Árpád, a helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, az önkormányzat támogatásának köszönhetően tatarozzák a helyi közösség épületét, a közelmúltban a labdarúgó pályán építették ki 120 méter hosszan a kerítést, szeptemberben pedig egy 800 méteres dűlőút apró kővel való javítását, feltöltését tervezik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..