home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Jelöltbemutató sajtótájékoztató Óbecsén
Szilágyi Edit
2022.03.08.
LXXVII. évf. 9. szám
Jelöltbemutató sajtótájékoztató Óbecsén

A Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei irodájában Értetek, Veletek, Mindannyiunkért! szlogennel jelöltbemutató sajtótájékoztatót tartottak március 7-én.

— A VMSZ 250 fős teljes listával önállóan indul a parlamenti választáson, és ebből 15 jelölt óbecsei. A VMSZ-nek összesen 5000 aláírásra volt szüksége, de egy nap alatt több mint 8800 gyűlt össze, Óbecse község területéről 602 személy támogatta a listát. Az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek Szekrény Anetta személyében van óbecsei parlamenti képviselőjelöltje a 10. helyen, Óbecsén és a községben is többszörös sikerként éljük meg. A VMSZ listáján Óbecse községből ilyen magas politikai funkcióra senki nem került az elmúlt tizenöt évben — nyilatkozott Kiss Igor, a VMSZ Óbecsei Helyi Szervezetének az elnöke és képviselőjelöltje. Arra is kitért, fontosnak tartották, hogy a fiatal és képzett jelöltek teret kapjanak, és igyekeztek odafigyelni a nemi egyenlőségre is. A cél a két ével ezelőtti eredmények megismétlése. Akkor helyben több mint 5100 szavazatot kapott a VMSZ.

Kiss Igor emlékeztetett, hogy a VMSZ stratégiai partnere a Fidesz—KDNP-pártszövetség, és arra kérte a választókat, április 3-án a VMSZ és a Fidesz támogatásával járuljanak hozzá a nemzet sikeréhez.

— A Vajdasági Magyar Szövetség ragaszkodik az értékfolytonosság megőrzéséhez, ennek megfelelően a választási program a politikai és értékprioritások megvalósítása melletti elkötelezettség kontinuitását jelenti, az identitás megőrzését és a magyar közösség odaadó szolgálatát, a szülőföldünk fejlődése iránti elkötelezettség folytonosságát és a magyar—szerb kapcsolatok erősítését mindkét fél érdekében. Törekvésünk mércéje az az eltökéltség, hogy önállóan és függetlenül döntsünk a jövőnkről — mondta Szekrény Anetta. Kiemelte, folytatni kívánják az intenzív együttműködést és a sikeres pályázást a határon átívelő, régióközi együttműködési projektumok kivitelezése érdekében. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban is folytatódhat a gazdaságfejlesztési programok sorozata a mezőgazdaságban, a vállalkozásokban, a családok támogatásában, az oktatásban, a kultúrában és a vallási közösségekben. Különös figyelmet fognak szentelni a környezetvédelemnek, a vidékfejlesztésnek, és azon dolgoznak, hogy a mezőgazdasági kistermelők a nyugdíjbiztosítási járulékaikat a bevételeikkel és a jövedelmükkel arányosan fizessék be. Fontos szerep jut a falugazdászoknak, akik tanácsadói tevékenységük révén szolgálják a termelők érdekeit. Amit még igen lényegesnek tartott, és ami a VMSZ törekvéseihez tartozik, az a fiatalok mielőbbi függetlenné válása, az otthonteremtés, a gyermekvállalás.

A nagy médiaérdeklődéssel járó sajtótájékoztatón jelen volt Juhász Attila, a VMSZ elnökségének tagja, Fehér Szabolcs, a VMSZ Tanácsának tagja, dr. Molnár Viktor, a VMSZ községi elnöke, a VMSZ Tanácsának alelnöke, és Györe Decsov Emese, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..