home 2024. július 04., Ulrik napja
Online előfizetés
Jelentős károkat okozott a vihar Szerbiában
Markovics Annamária
2024.07.02.
LXXIX. évf. 26. szám
Jelentős károkat okozott a vihar Szerbiában

Hatalmas viharral ért véget a több napig tartó hőhullám Szerbiában, az éjszaka és a reggeli órákban lecsapó vihar jelentős károkat okozott országszerte, a legtöbb kár Belgrádban és környékén keletkezett.

A szél fákat csavart ki, tetőket tépett le és lyukasztott át, a nagy mennyiségű csapadék pedig elárasztotta az utcákat. A lehűlés több helyen jégesővel érkezett. Belgrád egyes részei hosszabb időre áram nélkül maradtak, és több, az utcán parkoló gépjárművet rongáltak meg a letört ágak és kidőlt fák. Az utcákon hömpölygő víz a szerb fővárosban a közlekedésben is fennakadásokat okozott. A Belgrádhoz közeli Szendrőn (Smederevo) villámcsapás következtében kigyulladt egy ház.
Az országos meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint kedden is heves viharokra lehet számítani, és rövid idő alatt ismét nagy mennyiségű csapadék eshet.
Szerbiát megelőzően a heves nyári vihar Szlovénián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán is végig söpört.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..