Jelentős infrastrukturális beruházások Szabadkán

Jelentős infrastrukturális beruházások Szabadkán

Bővítik a vízvezeték- és csatornahálózatot, illetve aszfaltoznak is a város bizonyos területein.

Ezek a beruházások nagymértékben hozzájárulnak a polgárok életminőségének javításához — mondta a munkálatok megtekintése során Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere, aki Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, valamint Osztrogonác Simon, a mezőgazdasággal megbízott városi tanácsos kíséretében látogatott el az építkezések helyszínére.

A Sutjeska utca lakói már hosszú évtizedek óta vártak arra, hogy normális körülmények között tudják megközelíteni otthonukat, az utca ugyanis az aszfaltozás előtt nagyobb csapadék esetén járhatatlanná vált. A Zorka helyi közösségben elvégzett munkálatok során 1155 méter hosszan került aszfaltburkolat az útra, a munkálatok értéke csaknem 35 millió dinár. Ez a projektum a Palicson, a Horgosi út mentén kiépülő kerékpárúttal együtt valósul meg. A két beruházás összértéke 48,5 millió dinár, ebből 20 milliót a gazdasági minisztérium, 28 milliót pedig Szabadka Város Önkormányzata hagyott jóvá. A munkálatok kivitelezője a Vojput, az alkivitelező pedig a zombori Geo-Sever vállalat.

Vízvezeték-hálózatot Noszán építenek csaknem 2,5 kilométer hosszan, 13 300 000 dinárból, ehhez a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság 7,5 millió dinárral járult hozzá, a fennmaradt részt pedig a város eszközeiből finanszírozták. A munkálatokat az újvidéki Graditelj NS vállalat végzi. Makkhetes helyi közösség egy részén is épül vízvezeték, mégpedig az Isidora Sekulić, a Jelena Ćetković, a Korfu, a Brač, a Darinka Radović, az Eszék és az Ifjúság utcák mentén, 1530 méter hosszan. Ez 15,5 millióba kerül, ebből 8,8 milliót a már említett tartományi titkárság utalt. A munkálatok kivitelezésével a Javornik és a horgosi Tisza Menti Vízművek vállalatot bízták meg.

Szennyvízelvezető hálózatot a Lóversenypálya utca mentén fektetnek le 300 méter hosszan, a befektetés 5 milliós összértékéhez szintén a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság nyújtott támogatást. Ez a beruházás azért is fontos, mert így lehetővé válik a közelben működő vállalatnak a csatornahálózathoz való csatlakozása, megteremtve ezzel ugyanazokat a feltételeket, mint amilyenek között az ipari parkban található vállalatok is működnek. A csatornahálózat bővítését a Javornik és a horgosi Tisza Menti Vízművek vállalat végzi.

— Ezekhez a beruházásokhoz nagymértékben hozzájárultak a tartományi és a köztársasági támogatások, továbbá a jól működő helyi hatalmi koalíció is — fogalmazott Horvát Tímea.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jelentős infrastrukturális beruházások Szabadkán
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink