home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Jelentkezz rendőrnek!
Szakáll Laura
2023.04.14.
LXXVIII. évf. 15. szám
Jelentkezz rendőrnek!

A 2023/2024-es tanévtől 210 fiatal nyerhet felvételt a kamenicai Jakov Nenadović Középiskolába. A rendőri pályára készülők április 18-áig jelentkezhetnek — tette közzé a Belügyminisztérium.

Dr. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő arra biztatja a vajdasági magyar fiatalokat, hogy minél nagyobb számban pályázzanak. Azok, akik jelentkeznek, számíthatnak a Vajdasági Magyar Szövetség támogatására.

A hivatalos nyelvhasználat szempontjából is fontos, hogy a polgárok anyanyelvükön kommunikáljanak a rendőrségen dolgozókkal. A részarányos foglalkoztatás elvének megvalósulása érdekében szintén nagy jelentőséggel bír, hogy legyenek magyar rendőrök, bírák és államügyészek — nyilatkozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

— Ezúton is arra buzdítom, arra kérem a vajdasági magyar fiatalokat, hogy pályázzanak. Ez természetesen azokra vonatkozik, akik éreznek magukban elhivatottságot a rendőri hivatás iránt. Ahogy az előző években is, mi a Vajdasági Magyar Szövetségben mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresen pályázhassanak, hiszen a parlamenti érdekképviseletnek nemcsak az a feladata, hogy a törvények módosítása alkalmával odafigyelünk a magyar érdekeknek a megvalósítására, hanem például az is hozzátartozik, hogy segítjük a vajdasági magyar pályázókat abban, hogy az elképzeléseik meg tudjanak valósulni.


Fotó: Facebook

A kettős állampolgárság már nem kizáró ok, hiszen sikerült módosítani a rendőrségről szóló törvényt és a vonatkozó szabályzatokat, így a magyar állampolgársággal is rendelkezők minden további nélkül munkába állhatnak a rendőrségen vagy a tűzoltóságon.

A jelentkezők nem lehetnek 17 évnél idősebbek. A felvételi általános orvosi vizsgálatból, fizikai és pszichikai alkalmassági vizsgálatból és szakorvosi vizsgálatból áll. A sikeresen pályázók szállásban és ellátásban részesülnek a Belügyminisztérium által működtetett diákotthonban. A tanfelszerelésről és a ruházatról szintén az intézmény gondoskodik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..